Turneul Național „MELANCOLIA” începe la București și Sinaia

0

Cum ar fi dacă doi compozitori de geniu, John Dowland, cel mai important lutist și autor de cîntece cu lăută al epocii elisabetane, şi Franz Schubert, „prinţul lied-ului”,    s-ar întâlni în cadrul unui concert-dialog peste timp încărcat cu ethosul Melancoliei, unul dintre ingredientele principale ale muzicii acestora? Puteţi afla răspunsul în cadrul Turneului Naţional „Melancolia” (22.09-4.10), desfăşurat în 7 oraşe ale ţării, iniţiat de chitaristul Costin Soare, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu şi lutistul Constantin Lazăr, o călătorie muzicală, vizuală şi literară în epocile elisabetană şi romantică. Primele două concerte se vor desfășura la București, Asociația HEARTH, 22.09, orele 19:30 și la Castelul Peleș, Sinaia, 23.09, orele 16. Intrarea se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com

Repertoriul inedit ales și grupat tematic sub emblema Melancoliei (lacrimile; iubirea neîmpărtăşită; somnul/visul/moartea; natura romantică; dorul; călătorul/rătăcitorul) va fi prezentat publicului sub forma unui proiect interdisciplinar, muzica fiind însoțită de o expoziție virtuală cu picturi de epocă, curatoriată de Maria Pașc, și de o carte-program cu traducerile textelor de către Alexandru M. Călin. Tranzițiile dintre cele două epoci reprezintă creațiile originale ale fotografului Daniel Munteanu și ale compozitorului Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, crochiuri vizuale și sonore, cu lucrări pentru chitară și lăută scrise în premieră în spațiul muzical românesc.

Detalii pe: www.melancolia.ro

www.facebook.com/melancolia.turneu.national

www.facebook.com/kitharalogos

Programul turneului:

22.09 / Bucureşti, Asociaţia Hearth, ora 19:30 (rezervări: kitharalogos@gmail.com)

23.09 / Sinaia, Castelul Peleş, ora 16 (rezervări: kitharalogos@gmail.com)

24.09 / Mediaş, Biserica Evanghelică Sf. Margareta, ora 19 (bilete la intrare)

25.09 / Sibiu, Biblioteca Astra, Sala Festivă, ora 19 (intrarea liberă)

27.09 / Iaşi, Palatul Culturii, Sala „Henri Coandă”, ora 18:00 (intrarea liberă)

28.09 / Bârlad, Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, ora 18:00 (intrarea liberă)

3.10 / Ploieşti, Muzeul Judeţean de Artă, ora 17, (intrarea liberă)

4.10 / Bucureşti, Palatul Suţu, ora 19 (rezervări: kitharalogos@gmail.com)

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Cu sprijinul: Tecnoservice Equipment SRL; Savvy Finance.

Parteneri: Asociația Hearth; Muzeul Național Peleș; Biserica Evanghelică Sf. Margareta, Mediaș; Primăria Mediaș; Asociația „Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România” – UCIMR; Complexul Muzeal Naţional „Moldova”, Iaşi; Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad; Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu Quintus”; Muzeul Municipiului Bucureşti; Palatul Suţu.

Parteneri media: Agerpres, Observator Cultural, RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, Liternet.ro, BookHub.ro, IQads, Smark, România Pozitivă.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.