Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Turneul Armonii pascale …la final

0

Prima ediție a Turneului Armonii pascale, organizat de Asociația Pro Valores și Amena Studio, s-a incheiat. După 2000 de kilometri parcurși prin țară, după șase spectacole de neuitat, după întâlniri cu oameni extraordinari, după depășirea momentelor dificile, după aproximativ cinci luni de pregătire, se sedimentează în sufletele protagoniștilor sentimentul bucuriei împlinite, îmbinat cu senzația că totul a fost prea scurt.

1 turneu - final

Acum la momentul în care se șterge oboseala, iar concentrarea este înlocuită de relaxare, nu putem să ne gândim decât la faptul că la toate cele șase spectacole publicul a aplaudat minute în șir în picioare, fie că o urmăreau pe Daniela Nane în tandem cu minunata pianistă Ioana Maria Lupașcu, fie cu un chitarist de excepție -Costin Soare. Este sentimentul datoriei împlinite, este bucuria faptului că un mesaj spiritual a ajuns la sufletele oamenilor, la sufletele iubitorilor de cultură. Deși a existat teama că un recital de poezie creștină îmbinat cu muzică adecvată nu va reuși să atragă din tumultul cotidian prea mulți spectatori, ineditul spațiilor propuse: salină, palate, castele, săli moderne; și alternarea muzicienilor și implicit a viziunilor lor asupra spectacolului, au făcut ca actul artistic să dea senzația irepetabilității și să ne convingă o dată în plus de falsitatea afirmației că publicul nu gustă spectacole de profunzime intelectuală.

Dacă la Castelul Peleș, la Centrul Cultural Eugen Ionescu de la Slatina și la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia produsul cultural realizat de Daniela Nane și chitaristul Costin Soare a mers în zona rafinamentului sonor absolut, la Palatul Cuza din Iași, în Salina Ocnela Mari de la Râmnicu Vâlcea și în sala Calistrat Hogaș de la Piatra Neamț tumultul artei interpretative a pianistei Ioana Maria Lupașcu au transformat radical spectacolul, oferind o viziune expansivă asupra aceleiași teme.

Cele șase spectacole au fost o încântare și din punct de vedere vizual, pentru că la Castelul Peleș, Daniela Nane a purtat o rochie de borangic pe care era imprimat chipul Reginei Maria, o creație semnată Alina Maria Mărgulescu – designerul vestimentar al proiectului Borangic – Archaeus, un proiect amplu care-și dorește susținerea singurului producător și țesător de borangic din România – Cristina Niculescu, iar în celelalte spații rochiile semnate Irina Schrotter au fost un spectacol in sine.

Această primă ediție a Turneului Armonii pascale, care anunță acțiuni viitoare de mai mare amploare nu ar fi fost posibilă fără atragerea unui mare număr de parteneri cărora le mulțumim:

Sponsori: Acqua Carpatica, Domeniile Sâmburești și Tipografia Docuprint

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, Primăria Slatina, Consiliul Judetean Neamț, Arhiepiscopia Râmnicului, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, ExcesMusic, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, prin programul “Oportunitati la tine acasa”, Muzeul National Peles, Complexul Muzeal Național Moldova, Salrom – Salina de la Ocnele Mari – Râmnicu Vâlcea.

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Port.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, Calendar evenimente, Agentia de carte, Ziarul Metropolis, Bucuresteni.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.