Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tu vrei (r)evolţie? Vino la ONGFest! Vezi și aplicația de Facebook!

0

Week-end-ul acesta  are loc ONGFest – Târgul Naţional al Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Este a cincea ediţie a evenimentului şi are loc în București – Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle. Anul acesta ONGFest face apel la (r)evoluţie. Şi invită oamenii să se alăture cauzelor ONGurilor şi împreună să aducă o schimbare.

Pe 10 şi 11 mai, peste 130 de organizaţii neguvernamentale îşi prezintă proiectele şi organizează activităţi educative şi distractive.

vrei rEVOLUTIE

Tema evenimentului este combaterea discursului urii.

Un subiect puţin dezbătut în România, dar care se află de ceva vreme pe agenda Consiliului Europei. În ţara noastră, discursul urii este adresat în special persoanelor de etnie romă şi minorităţilor sexuale, însă acestea nu sunt singurele grupuri vizate. ONGFest atrage atenţia asupra fenomenului şi organizează o serie de dezbateri şi activităţi educative pe această temă.

În timpul festivalului, de dimineaţă până seara se întâmplă o mulţime de evenimente şi momente artistice. Ateliere de creaţie pentru copii şi tineri, discuţii despre leadership, alergări cu sacii, terapie prin râs, jonglerii şi multe altele. În total, mai bine de 100 de momente şi  activităţi, pentru toate vârstele îşi aşteaptă oamenii să îi viziteze. Vizitatorii parcului vor putea intra în Cutia Albastră, pusă la dispoziţie de Delivering life sau pot afla ce pot face să salveze iubirea din lume, ce se pare că e pe cale de dispariţie. Toate acestea într-un traseu cu indicii şi premii surpriză.

Pe scenă au loc dansuri germane, sârbeşti şi greceşti, susţin reprezentaţii artistice ansambluri de copii, teatre pentru copii şi vârstnici. De la teatru de păpuşi până la trupe rock. Sâmbătă seara, începând cu ora 18.30 trupa FREEZE susţine o reprezentaţie de improvizaţie. Începând cu ora 20.00, ne încântă trupa Les Elephants Bizzares şi de la ora 21.00, trupa Bere Gratis.

Google România susţine o dezbatere pe tema libertăţii de exprimare şi a postării mesajelor ofensatoare pe YouTube.

Organizaţiile îşi propun să aducă o schimbare în diferite domenii, ce ne privesc pe fiecare dintre noi. Au loc aşadar şi alte dezbateri în cadrul festivalului. Printre temele abordate se găsesc comunicarea alternativă, mediul între ecologie şi psihologie, sprijinul persoanelor bolnave de cancer, adopţiile, educaţia pro-diversitate şi alte domenii unde este nevoie de evoluţie.

Iar pentru toţi cei care îşi doresc o schimbare şi au ceva de spus, vă invităm să alegeţi în mesaj de (r)evoluţie de aici: https://www.facebook.com/ONGFest/app_242801625923519

Mai multe despre organizaţiile prezente şi programul evenimentului se găsesc pe www.ongfest.ro .

Tu vrei (r)evolţie? Vino la ONGFest!

Eveniment organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009 – 2014, programul Fondul ONG în România.

Sponsori: Raiffeisen BANK, Aqua Carpatica, AVON, OMV Petrom, Programul Ţara lui Andrei.

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Programul Tineret în Acţiune, Reprezentanţa Comisiei Europene, Organizaţia Naţională Cercetaşii României, One World Romania, Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Parteneri media: Digi24, Dilema Veche, Hotnews, 24FUN,România Liberă, Revista Cariere, Think Outside the Box, Blogunteer.ro, România Pozitivă, VOLUM, Calendar Evenimente, inOras.ro, vinsieu.ro, metropotam.ro, partener social media Kooperativa 2.0.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.