Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tu ce ai face pentru bani?

0

ONE WORLD ROMANIA 2011 / ediţia a 4-a / 16-21 martie 2011

Filme noi şi premiate la cea de-a 4a ediţie One World Romania. Anul acesta, Festivalul de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului One World Romania aduce, în premieră pentru publicul românesc 33 de producţii din toată lumea. Multe din filmele ce vor fi proiectate în perioada 16 – 21 martie la Bucureşti au primit până acum numeroase distincţii la festivaluri internaţionale de film, cum ar fi Sundance Film Festival (SUA), Silverdocs Film Festival (SUA), CPH DOX (Danemarca), Doc Lisboa Film Festival (Portugalia), International Film Festival Boston (SUA) sau One World International (Republica Cehă).

Printre filmele cu cele mai multe premii din selecţia oficială One World Romania 2011 sunt “Enemies of the People” (“Duşmanii poporului”), “El Sicario – Room 164” (“El Sicario – Camera 164”) şi “My Perestroika” (“Perestroika mea”). “Enemies of the People”, filmul regizat de Rob Lemkin şi Thet Sambath, este de fapt o investigaţie asupra crimelor Khmerilor Rosii, care au omorât aproape 2 milioane de cetăţeni cambodgieni în anii ’70. Thet Sambath, a cărei familie a fost omorâtă de soldaţii lui Pol Pot, obţine, în premieră, mărturii uluitoare de la criminali din teren, de pe câmpiile morţii şi chiar de la mâna dreaptă a lui Pol Pot, Nuon Chea, convins încă de necesitatea eliminării “duşmanilor poporului”, care altfel ar fi distrus revoluţia. În 2010, “Enemies of the People” a obţinut Premiul Special al Juriului pentru Documentar Internaţional la Festivalul Sundance, Marele Premiu al Juriului “Anne Dellinger” la Festivalul de Film Documentar Full Frame şi Marele Premiu al Juriului la Festivalul Internaţional de Film Documentar One World Praga.

În documentarul lui Gianfranco Rosi, “El Sicario – Room 164”, un expert în răpiri şi tortură, ucigaş plătit de către mafia drogurilor din Mexic şi fost şef al poliţiei din Chihuahua îşi spune povestea ultimilor 20 de ani, într-o cameră de motel, undeva la graniţa Statelor Unite cu Mexic. Cu chipul permanent acoperit şi înarmat cu un carnet în care note şi schiţe dublează confesiunea, asasinul fugar, pe a cărui viata s-a pus pretul de 250.000 de dolari, reuşeşte cu un monolog să conducă remarcabil acest documentar cu accente de thriller. “El Sicario – Room 164” a fost inclus în selecţiile festivalurilor de film de la Bratislava, Veneţia, Viena şi Rotterdam. La Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia a obţinut Premiul Secţiunii Orizzonti pentru Cel mai bun film.

Producţia americană “My Perestroika”, în regia lui Robin Hessman prezintă cinci foşti colegi de şcoală din ultima generaţie de copii sovietici. Aceştia îşi spun poveştile fericite ale copilăriei ocrotite de partidul comunist, trec prin anii de transformări politice din anii tinereţii de la Perestroika la destrămarea Uniunii Sovietice şi urmăresc traseul personal complicat şi imprevizibil în 20 de ani de ONE WORLD ROMANIA 2011 / ediţia a 4-a / 16-21 martie 2011 capitalism rus. Filmului i-a fost acordat Premiul pentru Cea mai bună regie la Festivalul de Film Documentar Full Frame, Premiul Special al Juriului la Festivalul Silverdocs şi distincţia pentru Cel mai bun film documentar la Festivalul de Film de la Milwaukee.

De asemenea, la One World Romania 2011, publicul va mai putea vedea câştigătorul premiului pentru Cea mai bună Imagine într-un Documentar de la Festivalul Sundance 2010 – “The Oath” (“Jurământul”), în regia Laurei Poitras şi “October Country” (regia: Michael Palmieri, Donal Msher), care a primit premiul pentru Cel mai bun lungmetraj de debut la Doc Lisboa 2009 şi Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Silverdocs 2009.

Aşadar, din 16 martie, One World Romania vă aşteaptă în cele patru locaţii din Bucureşti – Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso si Noul Cinematograf al Regizorului Român – cu multe filme noi şi premiate în toată lumea!

WEBSITE: www.oneworld.ro

ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania & Centrul Ceh Bucureşti

PARTENER PRINCIPALI: Programul Statului de Drept Europa de Sud Est al Fundaţiei Konrad-Adenauer-

Stiftung

CU SPRIJINUL: Centrului Naţional al Cinematografiei

SUSȚINUT DE: Consiliul National pentru Combaterea Discriminării, Institutul Cultural Român, Pilsner

Urquell

PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe, Arhiva Naţională de Film & Cinemateca Română, România Film,

Noul Cinematograf al Regizorului Român, Macondo, People in Need, Centrul Cultural American, Institutul

Francez, Ambasada Franţei, Institutul Goethe, British Councll, Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso”,

Ambasada Statului Israel, Ambasada Canadei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac,

Institutul Polonez, Institutul Cervantes, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, Ambasada Suediei, Ambasada

Estoniei la Varşovia, Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Fundaţia pentru Dezvoltarea

Societăţii Civile, DocuMentor, Documentary in Europe, ESTE’N’EST, Reea, DHL

PARTENER MEDIA PRINCIPAL: Radio România

PARTENERI MEDIA: TVR, Dilema Veche, Adevărul, Revista 22, tabu, Decât o Revistă, 24FUN, Kamikaze,

Observator Cultural, Cocor Media Channel, Oops Media, Hotnews.ro, feeder.ro, port.ro, liternet.ro, hipmag.ro, alternativ.ro, cinemagia.ro

LOCAŢII: Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Corso, Noul Cinematograf al Regizorului Român (proiect cultural al Muzeului Ţăranului Român)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.