Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trupa Phoenix, la Gala Poeziei Române Contemporane, în grădina ICR

0

A X-a ediție a Galei Poeziei Române Contemporane, organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Cărții, și Uniunea Scriitorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, va avea loc joi, 10 septembrie 2020, în Grădina Institutului Cultural Român.

Trupa Phoenix va deschide evenimentul, la ora 17.00, cu un recital extraodinar susținut în Grădina ICR.  Moderatorul evenimentului va fi Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, iar prezentările poeților participanți vor fi realizate de criticii literari Răzvan Voncu și Daniel Cristea-Enache. Poetul Andrei Novac, directorul Centrului Cărți, va fi gazda galei de la ICR.

În program au fost selecționați poeții: Adrian Alui Gheorghe, Hanna Bota, Gabriel Chifu, Ion Cocora, Vasile Dan, Horia Gârbea, Ovidiu Genaru, Vasile Igna, Nora Iuga, Aurel Pantea, Ioan Pintea, Savu Popa, Adrian Popescu, Nicolae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, Grete Tartler, Floarea Țuțuianu, Mihók Tamás, Marcel Vișa, Varujan Vosganian.

Prima ediție a Galei Poeziei Române Contemporane, la care  au participat 26 de poeți, a avut loc în 2011, în Sala Mare a Ateneului Român. „«Gala Poeziei Române Contemporane» este unul dintre cele mai importante evenimente literare care are loc în România începând din anul 2011. Pentru Institutul Cultural Român, este un privilegiu faptul că acest eveniment este găzduit și organizat anul acesta în Grădina ICR. Suntem foarte bucuroși că va fi alături de noi trupa Phoenix și că îi vom avea invitați pe unii dintre cei mai importanți poeți români contemporani, selectați de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România“, a declarat Andrei Novac, directorul Centrului Cărții din cadrul ICR.

În preambulul Galei Poeziei Române Contemporane,  joi dimineață, de la ora 11.00, va avea loc dezbaterea „Poezia română în actualitate”, la care vor participa Gabriel Chifu, Nicolae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, Horia Gârbea,Varujan Vosganian.

Pentru ediția de anul aceasta a Galei Poeziei Române Contemporane, zece critici literari au propus câte o listă de 20 de poeți reprezentativi care să participe la Gală. Dintre toate nominalizările, Nicolae Manolescu, selecționerul galei, a ales 20 din cei mai importanţi poeţi români din toate generațiile.

Spectacolul ediției de anul aceasta a galei este transmis live pe pagina Facebook a  ICR și înregistrat de TVR. De asemenea, în timpul pauzelor, actorul Gavril Pătru va recita din poeziile lui Nichita Stănescu, Emil Brumaru, Marin Sorescu, Ion Horea, Petre Stoica, Mircea Ciobanu.

Seara Galei Poeziei Române Contemporane se va încheia cu un microrecital Phoenix.

Organizatori: Institutul Cultural Român și Uniunea Scriitorilor din România

Parteneri: Ministerul Culturii, TVR 3, ADR Brand Holding

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la adresa: antonela.ghemu@icr.ro

Mai multe informații aici:

https://www.icr.ro/pagini/trupa-phoenix-la-gala-poeziei-romane-contemporane-in-gradina-institutului-cultural-roman

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.