Trupa congoleză Konono No 1 în concert la Control

0

Control x Outernational

KONONO NO.1 (Congo)

Club Control și The Attic prezintă un nou eveniment special din seria Outernational. Pentru prima oară în România, legendara trupă KONONO NO.1 va susține un concert la București pe data de 10 decembrie în Control.

Orchestra folclorică africană Konono N° 1 a fost fondată acum mai bine 40 de ani de către legendarul Mingiedi Mawangu, un virtuos la likembe (instrument tradițional, numit alternativ „thumb piano” – nr. „pian pentru degetul mare” care este compus din mai multe tije de metal atașate o cutie de rezonanță de lemn). Line-up-ul trupei include două likembe electrice, echipate cu microfoane făcute de mână din magneți care provin de la părți de mașini vechi, recuperate și conectate cu amplificatoare.

Gândită în două planuri, orchestra are o parte care folosește percuție tradițională și experimentală (din tigăi, oale și piese auto) și una distinctivă, formată dintr-un sistem de sunet compus la rândul lui din megafoane care datează din perioada colonială. Mingiedi a murit în 2015, dar moștenirea sa și orchestra pe care a fondat-o traiesc. Membrii grupului vin dintr-o zonă pe care se află trasată granița dintre Congo și Angola. Repertoriul lor își are rădăcinile în principal în muzica de transă a culturii Bazombo, asupra căreia s-a așezat un strat de distorsiune provenită de la sistemul de sunet.

Prețul unui bilet este de 30 de lei.

 

Linkuri utile:

Konono N°1 meets Batida: https://konono1.bandcamp.com/album/konono-n-1-meets-batida

Fotografii cu trupa Konono N°1: http://crammed.be/index.php?id=44#77

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.