Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TRIP TALKS #30: NEPAL. Călătoria ca transformare personală | cu Dan Mirică, fotograf

0

12 iunie 2017, orele 19.30, la Journey Pub (str. George Enescu nr.25, în Piața Romană)

* Eveniment cu intrare liberă în limita a 100 de locuri: pentru rezervarea unui loc se recomandă să sunați la numărul 0752 285 286.

FB: https://www.facebook.com/events/1306387859416729

AFIS - web-01

____Dan Mirică | fotograf | călător_______

http://www.danmirica.ro

A călătorit prima dată în Nepal în urmă cu 3 ani. In 2017 s-a întors acolo… și nu doar pentru tura foto pe care a organizat-o, ci pentru că este un loc, cum spune Dan “unde o parte din mizeriile interioare ies la suprafață și înveți cum să ți le accepți.” A călătorit în jurul lumii (nici Africa nu îi e străină și nici Asia sau America de Sud) dar cel mai bine pare să cunoască liniștea din munții și satele românești. Fotografiile lui sunt dovada transformării pe care a trăit-o, ca un veritabil călător, pe drum!

Luni, 12 iunie 2017, ne vedem pentru prima dată cu Dan Mirică la povești pe calapod Trip Talks!

_____Fereastră departe: Nepal_____

„Take more my brother” sunt cuvintele spuse de gazda la care ne-am cazat, oferindu-mi mai mult orez la cină. Este pentru prima dată când mănânc Dal Bhat cu mâna (mâncare tradițională nepaleză: orez, cartofi fierți, spanac, sos picant roșu, supă și multe condimente). Scriu pentru prima dată de când sunt aici în Nepal, după aproape două săptămâni. Sunt în bucătărie împreună cu două doamne localnice. Totul este din lut aici la fel cum se făcea pe vremuri, la țară, în România. Nu înțeleg nimic din ce vorbesc aceste Doamne, însă atmosfera este incredibil de linistită. Am un sentiment că abia acum îmi încep călătoria, deși traseul este turistic, mă simt total prezent aici printre localnici și, în plus, am norocul că nu este sezon – Dan Mirică, Nepal 2014

Povestea pe larg: http://www.danmirica.ro/calatoria/

 

___Călătorie = Transformare, Renunțare, Libertate____

Dan Mirică: Transformarea mea începe de fapt în 2009, în urma unui accident de motor, eveniment care m-a pus la pat pentru o perioadă de timp. Nu m-a pus pe ganduri, ci m-a făcut sa-mi îndrept atenția spre mine, să ma iubesc… și pe mine! De ce, totuși, Nepal ca tranformare personală deși pasiunea pentru fotografie a început în Maroc, iar primii pași pe calea spirituală în România?! Pentru că după această călătorie la poalele munților Himalaya am început să înțeleg cât de importantă este meditația zi de zi, cât de important este să te aventurezi în necunoscut, atât în exterior, cât și în interior. Atunci am început să mă descopăr pe mine în raport cu tot ceea ce mă înconjoară!

Iar povestea începea așa:

Asemeni piesei „Avicii – Wake me up” aș putea cânta continuu „I can’t tell where the journey will end, but I know where to start”. În urmă cu vreo 5 ani, cineva m-a întrebat „ce ai face dacă ai ști că peste un an ai muri?”… i-am răspuns fără să stau pe gânduri „mi-aș vinde tot și asș călători în lume să cunosc oameni, povești…”. Pe vremea aceea aveam ce vinde ca să pornesc. Nici nu sunt pe moarte, nici nu am vândut nimic și cu toate acestea după 5 ani de la acea afirmație, marți 18 noiembrie 2014, voi pleca într-o călătorie de două luni și jumătate în Nepal și India. Este o călătorie fotografică, spirituală și de viață, de a trăi simplu, într-o călătorie continuă.

Pe scurt această călătorie va cuprinde o excursie de circa 10 zile în Nepal, apoi 10 zile de Vipassana în Lumbini (locul unde s-a nascut Buddha), apoi India în New Delhi, Jaipur, Agra, Kushinagar, Varanasi, Bodhgaya, Santiniketan, Kolkata și la final Coimbatore de unde voi lua avionul spre casă. Evident, cu modificări pe parcursul călătoriei. Cum să nu fiu determinat să merg în această călătorie când cel mai bun și vechi prieten al meu se oferă să doneze 10% din costurile pe care le voi avea în călătorie?! Cum să nu fiu determinat când un prieten drag se oferă să doneze 5% din costurile acestei călătorii?! Cum să nu fiu determinat să merg în această călătorie când un client se oferă să-mi plătească în avans cu circa 3 luni o ședință foto ce urmează să le-o fac?! Cum să nu merg când întâlnesc oameni care au trăit în India mai mulți ani și care îmi dau sfaturi și povestesc cu inima deschisă despre experiențele lor?! Și să-i amintesc și pe cei în ochii cărora am văzut bucuria sincera în momentul în care le-am spus unde urmează să plec. Parcă se bucurau mai mult decât mine!

REZERVARI: Journey Pub – 0752 285 286

 

PARTENERI MEDIA: Miramont, Radio Romania Cultural – Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, ChestiiUrbane.ro, Gratuitor, Pierdut prin lume, Bookblog.ro, Urban.ro, Literaturapetocuri.ro, Munteanu

* Participarea la eveniment se face cu intrare liberă, în limita a 100 de locuri disponibile în sală și în baza unei rezervări telefonice la numărul 0752 285 286. Echipa Journey Pub, alături de invitat, vă invită să soșiți la eveniment, pe cât posibil, cu 15 min înainte de ora anunțată oficial pentru începere. Mulțumim pentru colaborare!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.