Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trip Talks #27: 30 de lecții personale în India | cu Marius Staicu

0

Trip Talks #27: 30 de lecții personale în India | cu Marius Staicu 
13 martie 2017, orele 19.30, la Journey Pub (str. George Enescu nr.25, în Piața Romană)

FB: https://www.facebook.com/events/329293937468461/

afis TT #27 - web-01
* Participarea la eveniment se face cu intrare liberă, în limita a 100 de locuri disponibile în sală și în baza unei rezervări telefonice la numărul 0752 285 286
** Accentul acestui eveniment este pus asupra poveștilor personale trăite de invitat în călătorie, cu o serie de doar 30 de fotografii care marchează experiențele trăite

____Seria TRIP TALKS____
Trip Talks este o serie culturală concepută și moderată de Andreea Tincea sub forma unui eveniment lunar în care se pune în discuție CĂLĂTORIA în toate formele sale: ne propunem să observăm călătoria eroului pe drum, în arta culinară, în muzică, în scrisul de romane etc. Pe parcursul a 26 de ediții am avut întâlniri care au expus cu autenticitate călătoria prin care unii dintre noi, cel mai adesea oameni necunoscuți pentru mass media, au devenit părinți, au trăit experiența îmbătrânirii, alții au îmbrățisat ca meserie pasiunile din copilărie, povesti din călătorii prin care unii oameni și-au schimbat viața de la temelii. De-a lungul serilor Trip Talks am vorbit despre educație alternativă, idealiștii industriilor creative, lumea ONG și călătorii spirituale îmbrăcate în ascensiuni pe vârfuri din Hymalaia sau în experiențe trăite pe El Camino.

_____Călătorul Marius Staicu____ 
Cred că fiecare persoană care călătorește, indiferent de destinație sau durată, conștient sau inconștient caută ceva. Fie că e vorba de relaxare, peisaje, oameni, informații culturale, mâncăruri, experiențe, momente etc… fiecare caută ceva în momentul în care decide să își investească timpul și banii într-o călătorie. Eu caut să mă dezvolt, să șlefuiesc, să mă apropii de cea mai bună versiune a mea. Călătoriile ne pot aduce mult mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Sunt o modalitate superbă de a te cunoaște așa cum nu te-ai cunoscut vreodată și de a trăi condensat… toate emoțiile unei singure vieți într-o lună de zile.

____India am ales!________
Recunosc, India nu era pe lista mea de călătorii. Asta în primul rând pentru că nu am o astfel de listă. dar și pentru că eram destul de influențat de părerile altor persoane care deja vizitaseră țara. Aflasem că este murdară, aglomerată, nu cea mai sigură etc. Nimeni însă nu mi-a spus despre câte te poate învăța această țară!

Motivul pentru care am ales India a fost dorința de a-mi dezvolta compasiunea. În ultimii ani, de când am ales să accelerez dezvoltarea personală prin călătorii și nu numai, am simțit că am devenit ceva mai înțelept… și totuși ceva lipsea. Aveam să descopar în India, chiar în locul în care îmi propusesem să învăț mai multe despre compasiune, Tushita Meditation Center din Dharamshala, că, potrivit budismului, întelepciunea și compasiunea sunt ca aripile unei păsări: este nevoie de ambele pentru a putea zbura. De fapt, în cadrul „silent retreat-ului” de 10 zile de la Tushita aveam să descopăr lucruri care m-aș bucura să rămână adânc în mine toată viața.

Șansa mea imensă a fost că în aceeași perioadă Dalai Lama a susținut 4 zile de prelegeri pentru călugării budiști pe marginea textului „Aryadeva’s Four Hundred on the Middle Way”, un text de importanță majoră în filozofia budistă. Mă bucur că am ales să merg și eu; au fost multe momente inedite, memorabile, și câteva conștientizări importante.

Deși inițial mi-am dorit doar experiența unui retreat de 10 zile la poalele munților Himalaya, într-un final, toată călătoria a devenit puternic spirituală pentru mine. De aceea, oricând aș alege să revin în India. De fapt, revin acolo chiar în aprilie 2017, pentru un alt retreat la Tushita, de data aceasta cu focus pe un alt subiect important pentru mine.

____Jaipur, Agra, New Delhi, Haridwar, Dharamshala____
Pentru mine pregatirea pentru o călătorie este în primul rând mentală. Cel mai important este să am mindset-ul potrivit. În ceea ce privește drumul în India, organizarea logistică a constat în achizitionarea biletelor de avion, booking-ul de cazare pentru primele 2 nopți în New Delhi și înscrierea la retreatul din Dharamshala. Atât. Însă, în cele din urmă, pașii m-au purtat în Jaipur, Agra, New Delhi, Haridwar și, bineînțeles, Dharamshala, destinația principală a călătoriei mele.

M-aș bucura să împărtașesc cu cât mai mulți dintre voi lecțiile mele din această călătorie și, de ce nu, să vă inspir să căutați propriile voastre momente de autodescoperire călătorind.

* Evenimentul de desfășoară cu intrare liberă, în limita a 100 de locuri disponibile în sală. Rezervări: 0752 285 286.

Parteneri media: Oarsul Vorbeste, Guerrilla, RomaniaPozitiva, Gratuitor.ro, Pierdut prin lume, Filme-carti.ro, Bookblog.ro, ChestiiUrbane.ro, Urban.ro, Literaturapetocuri.ro, Munteanu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.