TRIP TALK #7 – Singura in Valea Mortii. 3 luni in SUA | in focus: Manuela Boghian

0

Luni, 13 iulie 2015, orele 19.30 la Journey Pub (in Piata Romana, str. George Enescu nr. 25)

FB: https://www.facebook.com/events/1678898099008331/permalink/1681879178710223/
Afis Trip Talk Manuela Boghian

„Mi-am dorit o pauză de la viaţa mea aşa cum era. Aveam nevoie să respir un alt aer, să mă plimb prin locuri îndepărtate, să văd ceva nou şi să fac ceea ce îmi doream să fac, dar tot amînam – să scriu. Planul unei excursii în Statele Unite a pornit ca o idee, o frază aruncată într-un e-mail, peste care am clădit cu discuţii, planuri, căutări pe Google, economii şi o viză de turist. Aproape în fiecare zi mă gîndeam la itinerariu şi la toate lucrurile pe care voiam să le fac: să merg la Marele Canion, să înot în Oceanul Pacific, să ascult jazz în New Orleans, să ajung pe autostrăzile alea pe care le-am văzut în filme, care se întind peste sute de kilometri de deşert. După aproape un an de pregătiri, am încărcat rucsacul împrumutat de la un prieten cu haine de vară şi mici cadouri şi am plecat către aeroport. Am lăsat Bucureştiul în urmă: oameni, blocuri, trafic – toate îmi deveneau străine.”

Sursa: http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/cum-am-ajuns-masina-serifului-california

Despre speaker: Manuela Boghian a studiat științe politice și antropologie culturală și în prezent lucrează ca editor pentru clinica britanică de tratare a dependenței Castle Craig. Este contributor pentru Dilema Veche, unde scrie despre femei, călătorii și sănătate mentală. Blogul ei personal (în engleza) este manuelaboghian.ro.

Despre călătorie: În septembrie 2014 și-a luat o toamnă concediu și a colindat de una singură Statele Unite, de la Oceanul Pacific la cel Atlantic, de la granița canadiană, la sudul deșertic. A fost inspirată să plece la drum de o despărțire, de cartea unui prieten și de prietena ei Bridget, care traversase Europa cu un an înainte.

Amanda Palmer ca inspirație: Către sfârșitul călătoriei, un venezuelean a condus-o spre Union Square, în New York. Acolo a participat la lansarea cărții lui Amanda Palmer, a cărei muzică o ascultase în lungile călătorii cu trenul prin SUA. Amanda vorbea despre cât de important este să știi cum să ceri și să primești, despre cum asta a conectat-o cu oamenii, despre cum dormea în casele străinilor în timpul turneelor. Experiențe prin care Manuela trecea chiar în acea perioadă.

Parteneri media: B24Fun, Metropotam.ro, Zeventel.wordpress.com, Ed4Lead, Bookuria.info, Filme-carti.ro, Dailytraveller.ro, Bookblog.ro, Literaturapetocuri.ro

Despre SERIA DE EVENIMENTE TRIP TALKS de la Journey Pub:
Trip Talks is not about travel tricks… it is about personal trips!
Aducem la Journey povești despre ce înseamnă CĂLĂTORIA VIEȚII! Trip Talks este o serie de evenimente lunare în care ne propunem să urmărim călătoria eroului pe drum, în arta culinară, în muzică, în medicină, în laborator, în scrisul de romane; ne propunem întâlniri care expun cu autenticitate și intensitate călătoria prin care unii dintre noi devin părinți, unii dintre noi trăiesc experiența îmbătrânirii, alții devin coregrafi sau reporteri de război; vom vorbi despre educație alternativă, idealiștii industriilor creative, lumea ONG și călătorii spirituale care te duc, în definitiv, clișeic dar adevărat, tot la a mânca, a te ruga și A IUBI.
Trip Talks a început cu experiența drumului parcurs pe glob pentru că e primul gând care îți apare în minte atunci când te gândești la CĂLĂTORIE! Dar viața e o continuă călătorie, în jurul unui sigur centru, TU!

Evenimente anterioare:
Trip Talks # 1 – https://www.facebook.com/events/1403222706641750/
Trip Talks #2 – https://www.facebook.com/events/855487244514599/
Trip Talks #3 – https://www.facebook.com/events/345374428998419/?ref=5
Trip Talks #4 – https://www.facebook.com/events/964156753603398/
Trip Talks #5 – https://www.facebook.com/events/1001113583253688/
Trip Talks #6 – https://www.facebook.com/events/381176805416841/

Rezervări eveniment: 0752 285 286

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează