TRIP TALK #6: în focus Virginia Negru, dansator cu spirit nomad

0

* Dialog deschis, despre artist la tinerețe și despre cum se tranformă viața prin mersul pe jos: 2000 de km prin Europa 

POVESTEA TRIP TALK #6 www.facebook.com 

2000 de km prin Europa, pe jos, de una singură, poate ăa transforme cu totul viața unei tinere!

DANSATOAREA de contact improvisation și dans contemporan, Virginia Negru a pornit într-o zi, pe jos, din Veneția până la Oceanul Atlantic. Contactul cu propriul corp, limitele fizice și psihice, abandonarea confortului, regimul solitar al călătoriei și șansa de a întâlni oameni străini care îți schimbă perspectiva de viață, dar și modul în care viața însăși ți se înfățișează în alte valori și culori… sunt puncte ale discuției pe care le vom parcurge cu spirit de povestitor alături de Virginia.

cover FB Virginia Negru invitata

DIALOGUL dintre invitata Virginia Negru și jurnalista Andreea Tincea o sa releve cum viața poate fi lăsată să curgă, pentru aceia dintre noi care aleg să trăiască astfel; cum drumul aduce claritate, singurătate, voluptate, lumină, vindecare, simplitate, renunțare și, în definitiv, o bogăție nemăsurată a stării de „a uita” povestea personală căci atunci când depașești mirajul identității, chiar și al identității artistice, apare cea mai puternicaă strălucire!

***************************

Virginia Negru, dansatoare

„Lucrurile se întâmplă lent în natură, iar noi oamenii, deși suntem parte din natură, ne separăm și vrem tot mai multe și tot mai repede. Cum ar fi sa mă deplasez oriunde vreau să ajung într-un ritm natural, mergând pe jos? Să fiu una cu natura? Ce s-ar întâmpla cu mine, psihologic vorbind? Aș mai fi eu, cea care am crezut mereu că sunt?

Cu aceste reflecții și în această atmosferă încep astăzi actul performativ 2000 km – 3 luni pe jos. Pentru că asta simt că pot. Pentru că asta este contribuția mea adusă lumii în care trăiesc. Pentru că aceasta este forma mea de libertate, de activism și statement artistic.

My life is my art.”- 2013

TRIP TALKS

Deja la a 6-a întâlnire și apreciată de comunitatea pasionaților de călătorii, Trip Talks este o seară lunară în care echipa Journey pune în discuție călătoria în toate formele sale: „ne propunem să observăm călătoria eroului pe drum, în arta culinară, în muzică, în scrisul de romane; pe parcursul anului vom avea întâlniri care expun cu autenticitate și intensitate călătoria prin care unii dintre noi devin părinți, unii dintre noi trăiesc experiența îmbătrânirii, alții devin balerini sau reporteri de război; de-a lungul serilor Trip Talks vom vorbi despre educație alternativă, idealiștii industriilor creative, lumea ONG și călătorii spirituale îmbrăcate în ascensiuni pe vârfuri din Hymalaia. Călătoria e tot ceea ce ai!

Evenimente anterioare:

Trip Talks # 1 – https://www.facebook.com/events/1403222706641750/

Trip Talks #2 – https://www.facebook.com/events/855487244514599/

Trip Talks #3 – https://www.facebook.com/events/345374428998419/?ref=5

Trip Talks #4 – https://www.facebook.com/events/964156753603398/

Trip Talks #5 – https://www.facebook.com/events/1001113583253688/

Rezervări: 0752 285 286

Parteneri media: B24 Fun, Metropotam, TV City, Zilesinopti.ro, Gratuitor.ro, Bookblog.ro, Societatesicultura.ro, Harmony Group, Bookuria.info, Filme-carti.ro, Romania Pozitiva.

Afis Trip Talk #6 Virginia Negru

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează