Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trimite-ți scurt-metrajul la singurul festival de filme făcute de adolescenți

0

Universul așteaptă să îți vadă filmul!
Trimite-ți scurt-metrajul la singurul festival de filme făcute de adolescenți

Atât noi, cât și întregul univers te încurajăm să ne trimiți filmul! Până pe 10 aprilie, tinerii pasionați de cinematografie se pot înscrie pentru participarea la cea de-a patra ediţie a Festivalului Super, un eveniment realizat integral de adolescenţi.

Captura de pantalla 2016-02-22 a las 12.17.06 AM

Dacă ai între 14 şi 19 ani, încă ești la liceu şi ai regizat un film, te poţi înscrie la Super prin trimiterea formularului tip și a unui link unde putem să-ți vedem scurt-metrajul. Adresa de e-mail Super este superfestival@outlook.com; răspundem rapid și la mesajele trimise la facebook.com/Superadolescentii. Iar dacă nu ai regizat încă niciun film, planetele se vor alinia cu siguranță până pe 10 aprilie, îți va veni o idee și vei pune imediat mâna pe cameră. Nu e prea târziu să-ți începi opera acum.

Super va avea loc între 19 şi 22 mai la Cinema Elvira Popescu şi Green Hours (Bucuresti).

super2015

În cadrul festivalului, vă așteptăm la proiecții de filme făcute de liceeni, o expoziție de artă plastică a tinerilor, petreceri, concerte și ateliere. Ediţia din acest an va fi precedată de trei workshop-uri: unul de film independent (4-6 martie), unul de film de ficțiune, şi unul de film documentar. Workshop-urile vor fi și ele ocazii bune să înveți despre filme și să realizezi unul pentru festival. În curând, vom anunța înscrierile și pentru ateliere, așa că fii cu ochii pe paginile noastre on-line.

“Cu cât Super crește (și este incredibil cât poate crește în fiecare an), cu cât aud mai mulți oameni de festival, cu atât tinerii vor fi mai interesați de film. Vor învăța despre cinematografie și vor realiza scurt-metraje, fiindcă vor ști că există un spațiu informal unde să își prezinte ideile și lucrările și să le discute. De asta sperăm ca apelul Super să ajungă către tot universul- pământeni sau nu, toată lumea merită să afle despre festival și să se apuce să facă film!”- a declarat Luca Istodor, directorul festivalului SUPER.

Creat în 2013 la inițiativa unor regizori adolescenți, Super vrea să încurajeze filmul și educația cinematografică în licee, în contextul lipsei unor cursuri pe aceste teme. Ediția precedentă a strâns zeci de filme din Europa și America și sute de spectatori la proiecțiile din București și Cluj. Ediţia din acest an a festivalului este organizată cu ajutorul Asociației Culturale Documentor și este finanțată de Centrul Național al Cinematografiei. Din 2007, Asociația Documentor organizează evenimente și proiecte axate pe dezvoltarea și promovarea filmului documentar. Premiile pentru ediția din 2016 vor fi oferite de Bicicletele PEGAS, MUBI și Break-out Escape Rooms.

Parteneri media: RFI România, Sub25, LZR, Cinemagia, Șapte Seri, Cațavencii, Metropotam, Observatorul Cultural, Oitzarisme, LiterNet, Re-forma, Plic, o revistă, Acoperișul de sticlă, SUBCAPITOL, Radio România Cultural, All About Romanian Cinema, Think Outside the Box, TeenPress, Decât o Revistă, Movienews.ro, societatesicultura.ro, Veioza arte, Iqool, Radio3net.

Regulamentul complet pentru înscrierea scurtmetrajelor și informații suplimentare despre festival se găsesc pe:
Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii
Site-ul SUPER: www.superfestival.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.