Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tribute Horace Silver la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act

0

O nouă ediţie a Stagiunii de Jazz, organizată de Radio România Cultural şi  Orchestrele  şi Corurile Radio, va începe pe 8 octombrie 2014, la ora 19,00, în acelaşi spaţiu: Teatrul Act din Bucureşti.

Va fi o serie de concerte centrată pe teme atractive, cu trimiteri precise la istoria jazz-ului universal, cu un parcurs stilistic variat, urmat de membrii permanenţi ai stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie).

Uvertura stagiunii este dedicată  unui „artizan suprem” al Jazzului, un muzician trecut de curând în eternitate, pe 18 iunie 2014. Pianistul şi compozitorul american Horace Silver, un titan al jazz-ului contemporan, pionier al hard-bopului pe care l-a innobilat cu propriile reflexe native, portughezo-africane (tatăl său provine din Insula Capul Verde). Horace Silver a creat alternativa lagurosului  jazz cool, la modă în frunte cu Miles Davis,  şi a adus mai multă consistenţă melodică împrumurilor din muzica latino.

sj 8 oct 2014

Surprinzătoarea muzică a lui Horace Silver, în varianta de cvartet, cu trompetistul Sebastian Burneci invitat al anfitrionilor, se va auzi miercuri, 8 octombrie 2014, de la ora 19,00, la obişnuita adresă a Stagiunii de Jazz organizată de Radio România Cultural  şi Orchestrele şi Corurile Radio: Teatrul Act de pe Calea Victorie nr. 126.

 

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.