Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei zile de vernisaj la Rezidența BRD Scena9. Spațiul se redeschide publicului cu expoziția Artists Rooms, dedicată artiștilor independenți

0

București, iunie 2020. Rezidența BRD Scena9 (I.L.Caragiale, nr. 32) redeschide spațiul expozițional miercuri, 8 iulie, ora 18.00, cu expoziția ARTISTS ROOMS, dedicată artiștilor independenți. În premieră, publicul va lua parte la un vernisaj care va dura trei seri la rând, până pe 10 iulie, asftel încât toți iubitorii de artă contemporană să poată participa la eveniment în conformitate cu noile norme igienico-sanitare impuse de autorități. În zilele de 8, 9, 10 iulie, publicul este așteptat la 9 ore de vernisaj de artă independentă, în intervalul 18.00 – 21.00.

Expoziția face parte dintr-un program amplu de sprijin al artiștilor ce nu au putut să își desfășoare activitatea în aceste luni, inițiat de Fundația9. În cadrul acestuia, 37 de proiecte din diverse domenii artistice au primit finanțare spre a putea fi produse online, iar acum 8 dintre acestea sunt invitate offline, pentru a fi văzute de public timp de o lună în spațiul din I.L.Caragiale 32.

Artiști vizuali, antropologi, actori, muzicieni și-au exprimat artistic trăirile acestei perioade și au creat lucrări multimedia ori proiecte documentare care chestionează trecutul, prezentul sau viitorul. Fie că au ales să documenteze perioada izolării sau au explorat noi teritorii, cum ar fi redescoperirea unei arhive de fotografii de familie din România anilor 1950-1989, proiectele selectate în programul Artists Rooms au reușit să transforme online-ul, iar acum și offline-ul, într-o adevărată scenă creativă.

Proiectele pe care publicul le va putea vedea offline până pe 3 august sunt Contaminare (Floriama Cândea), Fragmentele zilei (Levente Kozma), Robinson. Alte jurnale (Serbastian Moldovan), Help Message to the Universe (Vilmos Koter), Post-adevăr-uri (Liliana Basarab, Mihaela Varzari, Alina Șerban, Robert Bălan, Dragoș Alexandrescu, Vlad Basalici, Livia Ștefan, Carmen Lopăzan), Pneuma (Laurențiu Coțac, Diana Miron, Raya Al Souliman, Horațiu Șovăială), Unlovable Prospects. *Saba’s look on the Future (Silvia Amancei, Bogdan Armanu), Mingea roșie cu buline albe (Andrei Nacu, Mădălina Muscă).

Expoziția Artists Rooms se va desfășura respectând toate normele igienico-sanitare. Astfel, pentru a vizita expoziția, vă invităm să vă programați în avans pe contul Appointly al Rezidenței BRD Scena9, pentru a putea avea un flux de vizitatori în conformitate cu numărul maxim impus de autorități. Programul de vizitare al expoziției până pe 3 august va fi de marți până vineri, între 16.00 și 20.00, și în weekend, între 13.00 și 20.00.

Despre Artists Rooms

La începutul lunii aprilie, Fundația9, împreună cu partenerul său fondator, BRD Groupe Societe Generale, a creat ARTISTS ROOMS, un program de sprijin pentru artiștii independenți din România afectați de izolarea impusă de CoVID19. Pe parcursul celor două săptămâni de înscrieri, peste 500 de aplicații au fost trimise de creatori din țară și din străinătate, o adevărată (re)descoperire a creativității și maturității sectorului cultural independent. Dintre acestea, au fost declarate câștigătoare 37 de proiecte câștigătoare ce pot fi văzute, citite și auzite pe platforma www.fundatia9.ro/artists-rooms.

Artists Rooms este un proiect cultural inițiat de Fundația9 cu sprijinul partenerului fondator, BRD Groupe Societe Generale, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural ExpoArte și Anagrama.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Despre Fundația9

Fundația9, inițiativă fondată și finanțată de BRD – Groupe Société Générale, sprijină noua generație de creatori de cultură și educație. Prin programele noastra, investim în tinerii creatori, deschidem cultura către public, cultivăm curiozitatea, spiritul critic și recuperăm fragmente esențiale din memoria noastră. Declanșăm dezbateri îndrăznețe și explorăm perspective noi asupra lumii contemporane.

Căutăm să aducem împreună artiștii, gânditorii și publicul larg ca să construim o lume în care curajul, empatia și solidaritatea să fie mai mult decât niște hashtag-uri.

Edităm o revistă de jurnalism cultural — Scena9, și lansăm proiecte cu și despre scena tânără a culturii la Rezidența BRD Scena9 .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.