Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei programe medicale pilot în Policlinicile Sociale, printr-un parteneriat între Fundația Policlinici Sociale Regina Maria și C&A

1

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria inițiază trei noi programe medicale care se vor desfășura în Policlinica Socială Baba Novac, cu ajutorul unei finanțări din partea C&A România: Programul-pilot pentru Sănătatea femeii, Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacienților sociali din Policlinica Socială Baba Novac” și “Programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer si mamele cu copii bolnavi de cancer”.

fundatia regina maria

În cadrul Programului pentru sănătatea femeii vom susține cu investigații și tratament aproximativ 250 de femei fără venituri și fără asigurări medicale: o parte dintre acestea, persoane care suferă de afecțiuni cronice, în special cardiace, vor beneficia de analize și consultații gratuite. De asemenea, o componentă importantă a programului dedicat femeilor din Policlinica Socială Baba Novac va oferi și investigații ginecologice: consult ginecologic și senologic, ecografie transvaginală, test Papanicolau, testare secreții, colposcopie și planning familial, acolo unde este cazul.
Programul-pilot ”Dentist pentru copiii pacienților sociali din Policlinica Socială Baba Novac” a pornit dintr-o nevoie reală, observată de-a lungul timpului. Am observat că pacienții noștri sociali, persoane fără venituri și fără asigurări medicale, au copii care nu pot beneficia de tratament stomatologic – la școală sau grădiniță nu au cabinet stomatologic, iar părinții nu își permit să îi ducă la un consult pentru că nu au venituri. Pentru acești copii vom oferi servicii de specialitate și tratamente gratuite.
ca
Programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer și mamele cu copii bolnavi de cancer se va desfășura sub forma de grupuri – suport, cu întâlniri săptămânale, în timpul cărora specialiștii invitați – Dr. Cătălin Costovici, medic primar Oncologie Centrul Medical al Academiei Române – expert DOC, Psh. Lidia Stoica – specialist Psihologie clinică, Prof. dr. Pavel Chirilă – medic Medicină naturistă, vor sprijini participantele în lupta cu stresul legat de boală.

Proiectul realizat cu C&A România va acoperi nu doar domeniul sănătății, ci și cel educațional – vor beneficia de sprijin și cei 30 de copii înscriși la Centrul educațional din Băneasa, micuți care provin din familii defavorizate din vecinatate.
Activitățile proiectului se vor desfășura în perioada mai 2016 – aprilie 2017 și vor implica o donație de 40.000 de euro din partea C&A.

”În acest an inițiem o mulțime de programe-pilot, care ne provoacă la noi fapte bune: programul stomatologic pentru copiii pacienților sociali, programul pentru sănătatea femeilor, care include consultații și tratamente pentru femei, mame care sunt piloni de rezistență ai familiei. O altă premieră pentru noi este programul de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer și pentru mamele cu copii bolnavi de cancer – acesta va mobiliza o echipă de oameni inimoși, care vor să ajute victimele cancerului să lupte cu această boală. Suntem emoționați și fericiți pentru aceste proiecte și le mulțumim prietenilor de la C&A pentru că ni s-au alăturat în demersurile noastre de a oferi sănătate, demnitate și educație și sperăm că și alți prieteni ne vor fi alături”, a precizat Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Policlinicile Sociale, soluție pentru persoanele fără venituri și fără asigurări de sănătate

Datele arată că în București există peste 6.000 de persoane fără adăpost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiază de asigurări de sănătate. Datele oficiale arată că în București există aproximativ 5.000 de persoane fără adăpost.

Aceste persoane primesc la Policlinica Socială Baba Novac servicii medicale gratuite – anual, peste 1700 de persoane beneficiază de peste 5000 de servicii medicale în cadrul policlinicii.

Policlinica Socială Baba Novac, proiect al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria dezvoltat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, este dedicat asistentei medicale integrate pentru persoanele fără venit, fără asigurare medicală iar, în multe cazuri, fără adăpost. De peste 5 ani, persoanelor excluse social le este facilitat accesul la servicii medicale de calitate, gratuite, în mod necondiționat. Policlinica ajută la îmbunătățirea calității vieții atât a beneficiarilor direcți, cat și a familiilor acestora. De asemenea, pentru 80% dintre beneficiari, sprijinul medical și social oferit prin proiect reprezintă un suport de bază în perioada de tranziție a pacientului către reintegrarea socială, facilitând acest proces.

Despre inițiatori

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 5 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite în cadrul Policlinicii Sociale din Baba Novac unui număr de peste 1750 de persoane înregistrate fără venituri şi asigurări medicale. Această policlinică este prima de acest fel din ţară. Puteți afla mai multe detalii pe pagina dedicată, pe site-ul Fundației.

În 2015, a fost lansată cea de-a doua Policlinică Socială, în zona Sala Palatului, care se adresează persoanelor cu venituri mici și foarte mici. Acestea pot beneficia de servicii de calitate, la prețuri foarte mici: de exemplu, prețul social al unei consultații este de 20 de lei, iar al unei ecografii de 30 de lei. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina dedicată policlinicii de pe site-ul Fundației.

C&A Europe

Cu peste 1,575 de magazine, în 20 de țări europene și peste 35,000 de angajați, C&A Europe este unul dintre cei mai importanți retaileri de modă din Europa. C&A Europe oferă îmbrăcăminte de calitate pentru peste două milioane de persoane, care calcă pragul magazinelor europene. În plus, C&A este prezent și în Brazilia, Mexic și China, acolo unde desfășoară și activități de responsabilitate social. În România, C&A a deschis primul magazine în 2009, în prezent existând 33 de magazine în întreaga țară. Pentru mai multe detalii vizitați www.canda.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar
    Chira marius on

    Buna ziua numele meu este chira Marius 27 ani doresc consultație la dantura mea este foarte strikata va rog daca există posibilitatea de a plati in rate unde am fost mia cerut foarte mult nr meu 0761842151

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.