Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trei – pictura si fotografie 

0

Galeria AnnArt vă invită, miercuri 1 iulie 2015 la ora 19, la vernisajul expoziţiei Trei, ce aduce laolaltă lucrările a trei artişti tineri: Andreea Albani, Andrei Mateescu şi Constantin Rusu,

Colage lucrari TREI

Colegi de generaţie si absolventi ai Universitatii Naţionale de Arte Bucureşti, cei trei îşi fac deja simţită prezenţa în lumea artei plastice: cu participări la expoziţii personale şi de grup, ei au în palmares cel puţin ‘o punctare’ notabilă care ne inspiră să le acordăm un plus de atenţie şi susţinere. Andreea este autoarea unei lucrări vândute la un preţ spectaculos, anul acesta, la Expoziţia de Vară, de la Royal Academy of Arts din Londra; Andrei Mateescu a fost selectat ca finalist al premiului Celeste in 2014, la Milano, iar Constantin, va pleca la Paris din noiembrie, cu bursa ”Constantin Brancuşi” acordată de ICR.

Dacă pe Andrei Mateescu şi Constantin Rusu i-aţi mai intâlnit la AnnArt, cu ocazia seriei de expoziţii TAA, iar lucrări semnate de ei se află deja in colecţii private bucureştene, Andreea Albani va expune pentru prima dată la galeria AnnArt. Împreună, cele 14  lucrări alcătuiesc o expoziţie eclectică şi în acelaşi timp subtil-unitară, prin tema comună a unei căutari de sens existenţial în abordări stilistice minimaliste, cu intensa rezonanţă a emoţiei. Lucrările se desfăşoară pe dimensiuni de la amplu (300 x 150 cm) până la delicat-intimist (40 x 40 cm), dispuse in dipticuri, tripticuri sau secvenţe multiple,  lucrate în tehnici diverse, cu texturi, decupaje, adâncimi şi stratificari – în care privitorul se scufundă cu irezistibilă plăcere.

“Lucrările reunesc, tehnic vorbind, mai multe direcţii de lucru de-ale mele; totodată le uneşte preocuparea introspectivă faţă de sufletul uman aflat între cei doi poli reprezentaţi de bine şi rău, întuneric şi lumină.”                                                                                            Constantin Rusu                                                                                                                                          

“Nu se poate găsi aici o poveste, ci mai degrabă o serie constantă de evenimente, ce nu caută o cultură definită fenomenologic. E mai curând o poezie ştiinţifică, încărcată cu pulsaţii ale memoriei, unde linia există ca episod  psihologic.”                                                  Andreea Albani                                                                

 

 

 

“Lucrările sunt observaţii despre cum în jurul meu, al nostru, logica imobiliară construieşte monumente ale ironiei, aceste  complexe rezidenţiale ce se dovedesc a fi în mod inerentparadoxale  peisajului urban românesc. Cu greu pot scăpa de sentimentul că ni se promit paradisuri şi, în fapt, ni se oferă insule-fantomă.”                                                 

Andrei Mateescu                                                                                                                                                                             

Expoziţia de la AnnArt este deschisă între 1 iulie şi 25 august 2015, şi poate fi vizitată de luni până sâmbătă, între orele 11 şi 19, cu intrare liberă.  Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare.

 

Colage artisti TREI

Andreea Albani (n.1988, Bucuresti) este din 2009 absolventă a Universităţii Naţionale de Arte Plastice Bucureşti, secţia Pictură, si in 2011 absolventă a studiilor de master din cadrul aceleaşi secţii. Susţine expoziţii personale în Bucureşti (2009) şi Haifa, Israel (2011) şi participă la numeroase expoziţii de grup, în ţară, la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, dar şi peste hotare, printre care cele din Londra, Chicago, Essen si Seoul. În 2013 Andreea primeşte premiul pentru debut, din partea Muzeului de Artă, Bistrita, iar în 2014 este finalistă pentru premiul Aesthetica Art Prize. In 2015 a realizat o tranzacţie importantă în piaţa internatională de artă prin participarea la Summer Exhibition de la Academia Regală de Artă din Londra.

Constantin Rusu (n. 1987, Bucureşti) este absolvent, în 2009, al Universităţii Naționale de Arte din Bucureşti, secţia Pictură – cu masterat în 2011. Beneficiază, in 2008, de o bursă de studii, la Accademia di Belle Arti di Roma. Are la activ două expoziţii personale, la galeria AnnArt si la Centrul Cultural Calderon din Bucuresti, în 2012. Participă la numeroase expoziţii de grup din România şi din afara țării, iar în 2014 primeste Premiul Uniunii Artistilor Plastici, în cadrul Bienalei Internationale de Gravură și Premiul pentru Pictură acordat de Filiala Pictură UAP Bucuresti. În 2015 câștigă bursa „Constantin Brâncuși”, oferită de ICR, urmând, din noiembrie 2015, sa lucreze la Paris, cu un atelier la Cité Internationale des Arts.

Andrei Mateescu (n. 1988, Bucuresti) în 2012 a absolvit cursurile Universității Naționale de Arte București, departamentul Foto – Video. Locuitor al faimoaselor blocuri gri, a fost receptiv la delicatele raporturi din peisajul urban românesc. Preocupările sale s-au materializat  în proiectul RoArchive (inițiat de Iosif Kiraly), urmând apoi două proiecte de succes expuse internaţional – Multilateral și Hyper. Laureat al ESSL Art Award 2012 si StartPoint 2012, şi-a extins temele artistice în Gray(Gy) – 2013, proiectele sale atingând un grad semnificativ de ubicuitate și interdisciplinaritate.

AnnArt este o galerie privată de artă contemporană înfiinţată în mai 2011; promovează şi vinde lucrări semnate de artiști consacraţi şi talente emergente deopotrivă. Are un program permanent de expoziţii, oferă programe de educaţie pentru copii şi consiliere pentru iubitorii de artă – privitori sau colecţionari. Publică o serie de cataloage critice despre opera artiştilor din portofoliu, face lobby pentru integrarea artei in spatiul public și acordă anual un premiu destinat tinerilor artiști.

Situată pe strada Paris 39, galeria este o conversie în cheie contemporană a unui spaţiu de arhitectura neo-românească , la parterul unei clădiri din anii ′20. www.annartgallery.ro    

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.