Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Traseele unde se vor executa pistele de biciclete in Bucuresti

3

Am aflat cu ajutorul unui prieten cum să accesăm informații publice pe site-ul e-licitatie.ro despre traseele de biciclete ce urmează să fie executate în București.

Redăm, în cele ce urmează un fragment din documentul public cu privire la acest subiect.

„Traseele pe care se vor executa pistele pentru biciclisti,  12 artere si 51 intersectii :
·    Artera Iancu de Hunedoara, intersectiile Roma si Dorobanti (2 intersectii);
·    Artera Stefan cel Mare, intersectiile Polona, Tunari, Vasile Lascar, Grozovici, Viitorului, Obor (6 intersectii)
·    Artera Mihai Bravu, intersectiile Ferdinand, Pache Protopopescu, Vatra Luminoasa, Muncii, Baba Novac, Camil Ressu, Vitan, Splai, Vacaresti (9 intersectii)
·    Artera  Calea Dorobanti, intersectiile TP Caragiale, Piata Dorobanti, Piata Aviatorilor (3 intersectii)
·    Artera Drumul Sarii, intersectiile 13 Septembrie, Nabucului, Drumul Taberei (3 intersectii)
·    Artera Drumul Taberei, intersectiile  Lt. Gaina, Vasile Milea, Marcu, Sibiu, Pravat, Brasov, Romancierilor, Valea Ialomitei, Valea Argesului, Raul Doamnei, Brasov (11 intersectii)
·    Artera Calea 13 Septembrie, intersectiile Sebastian, Progresului, Tudor Vladimirescu, Izvor (4 intersectii)
·    Artera Ghencea, intersectiile  Valea Oltului, Brasov (2 intersectii)
·    Artera Brasov, intersectiile  Valea Florilor, Timisoara (2 intersectii)
·    Artera Timisoara, intersectiile Oltului, Moinesti, Sibiu, Milea (4 intersectii)
·    Artera Virtutii, intersectiile  Uverturii, Orsova, Splai, Constructorilor (4 intersectii)
·    Artera Crangasi, intersectia Virtutii (1 intersectie)
Lista trasee piste biciclisti:

1.    Sos. Mihai Bravu
2.    Sos. Stefan cel Mare
3.    B-dul Iancu de Hunedoara
4.    Calea Dorobanti
5.    Calea 13 Septembrie
6.    B-dul Ghencea
7.    Str. Brasov
8.    Str. Drumul Taberei
9.    Str. Drumul Sarii
10.    Sos. Virtutii
11.    B-dul Timisoara
12.    Calea Crangasi

trasee-biciclete-in-biucurestiLucrari de drumuri vor avea in vedere urmatoarele obiective:
a)    Alocarea spatiilor destinate pistelor de biciclisti pe carosabil si pe trotuare;
b)    Modificarea geometriei intersectiilor (unde este cazul);
c)    Refacerea/reabilitarea sistemului rutier pe artere si intersectii (unde este cazul);
d)    Detectarea punctelor in care sunt necesare propuneri de lucrari, evazari locale sau corectia unor elemente ale profilului transversal.

Se considera ca lucrarile de constructii necesare pentru traseele pistelor se vor realiza in ampriza actuala a profilului transversal, de regula pe trotuarele existente. Daca se va considera necesar, la proiectarea si executia noului sistem rutier se va tine seama de caracteristicile geotehnice ale terenului, de categoria strazii si de traficul ce se dezvolta pe acest tronson de strazi, respectiv de prevederile din studiile de fezabilitate si proiectele anterioare relative la strazile ce converg in intersectii sau pentru care s-au elaborat evaluari/expertize prin care sau indicat solutii de ranforsare/reabilitare a structurii rutiere.”

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.