Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trasee culturale pietonale gratuite prin Mahalaua Mătăsari @ Femei pe Matasari

0

 Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCENorganizează, cu ocazia celei de-a patra ediții a festivalului urban „Femei pe Mătăsari”, o serie de trasee culturale pietonale gratuite prin Mahalaua Mătăsari, în zilele de 6, 7 şi 8 iunie.

femei pe matasari 2014

„Povestea Mahalalei Mătăsari” este numele traseului cultural care va deschide festivalul „Femei pe Mătăsari”, vineri, 6 iunie, de la ora 19.00, punctul de plecare fiind Home Mătăsari (str. Mătăsari nr. 17). Traseul măsoară aproximativ 1 km și se va desfășura pe străzile: Mătăsari – Matei Elina Voievod –  Matei Voievod – Agricultorilor – Bâlciului, cu retur pe strada Mătăsari.

Traseul cultural prin Mahalaua Mătăsari cuprinde istorii și povești despre Bucureștiul interbelic și mahalalele sale, istoria primului tramvai electric din București, povești despre mahalaua Mătăsari și Obor, dar și despre Târgul Moșilor, istorii despre negustori și despre producătorii de mătăsuri, despre băcănii și crâșme, dar și povești despre femei, librării și primari.

Plimbarea prin Mahalaua Mătăsari va porni din dreptul Home Mătăsari vineri, 6 iunie, de la ora 19.00, sâmbătă, 7 iunie, de la ora 16.00, iar duminică, 8 iunie, de laora 14.00 și 16.00.

Traseul cultural prin Mahalaua Mătăsari face parte din proiectul ARCEN „Prin Bucureștii ce se duc…”, proiect ce constă într-o serie de trasee culturale pietonale gratuite prin vechile cartiere și mahalale bucureștene, încercând să atragă atenția bucureștenilor asupra memoriei și identității orașului, vechile cartiere ale Capitalei reprezentând insule de identitate care păstrează memoria Bucureştiului de altădată.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.