Trasee culturale GRATUITE prin vechile cartiere și mahalale bucureștene

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN lansează sâmbătă, 29 martie, de la ora 17.00, proiectul „Prin Bucureștii ce se duc”, proiect ce constă într-o serie de trasee culturale gratuite prin vechile cartiere și mahalale bucureștene.

arcen prin bucurestii ce se duc

Primul traseu cultural se va desfășura în perioada 29 martie – 13 aprilie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 17.00 și va avea ca punct de plecare baza Dealului Patriarhiei – Piața Unirii.

ARCEN îi invită pe bucureșteni să descopere Povestea Mahalalei Flămânda, într-un traseu pietonal de o oră și jumătate, desfășurat în perimetrul străzilor Bibescu Vodă – Piața Unirii – Dealul Patriarhiei – str. Ienăchiță Văcărescu- str. Principatele Unite – str. Olimpului- Piața Concordiei – Calea Șerban Vodă – str. Bibescu Vodă.

Traseul din Mahalaua Flămânda cuprinde istorii și povești despre primele linii de tramvai din Capitală, despre covrigării, despre râul Dâmbovița, despre grădinile din București, despre drumul pe care au intrat în Capitală zeci de domnitori fanarioți, povești despre personalitățile de temut ale mahalalei, despre viața din timpul nopții prin marginea orașului București, devenită astăzi centrul Capitalei, dar și despre meșteșugarii și comercianții de cartier din timpurile trecute ale orașului.

ARCEN își propune prin intermediul acestui proiect să atragă atenția asupra memoriei și identității orașului București, vechile cartiere ale Capitalei reprezentând insule de identitate, zone construite care datează din secolul al XIX-lea, și care păstrează memoria vechiului oraș București, cartiere parțial salvate de la distrugerile regimului comunist, dar aflate azi sub presiunea demolărilor iresponsabile ale dezvoltării urbane haotice.

Proiectul „Prin Bucureștii ce se duc” este un proiect realizat din dragoste pentru oraș și pentru locuitorii lui.

Trasee culturale gratuite bucuresti

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează