Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tranziţie de la şcoală la viaţă activă, inclusiv pentru studenţi aparţinând altor culturi

0

Conferința de lansare a proiectului „Unitate în diversitate! Tranziţie de la şcoală la viaţă activă, inclusiv pentru studenţi aparţinând altor culturi” .

Foto_FAB 

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România, în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriașilor din România, Loop Operations și Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, anunță lansarea proiectului „Unitate în diversitate! Tranziţie de la şcoală la viaţa activă, inclusiv pentru studenţi aparţinând altor culturi”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Conferința de lansare a proiectului va avea loc în data de 17 iunie, începând cu ora 10:00, în cadrul Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole – Universitatea Tehnică de Construcții București (Amfiteatrul I.1., etaj 1). Evenimentul este dedicat prezentării obiectivelor și activităților în care membrii grupului țintă vor fi implicați pe toată durata implementării proiectului, fiind așteptați să participe tineri proveniţi din medii multiculturale, care studiază în domeniile IT, construcţii sau transporturi, dar şi reprezentanți ai posibililor parteneri de practică – firme și instituții publice cu activitate relevantă în domeniile menționate și care doresc să se implice în formarea studenților.

Proiectul este destinat dezvoltării aptitudinilor profesionale a 500 de studenți și masteranzi în domeniile IT, construcţii sau transporturi, proveniţi din medii multiculturale. Acesta se derulează pe o perioadă de 1 an, la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov.

Accesul la viață activă

Implementarea proiectului „Unitate în diversitate! Tranziţie de la şcoală la viaţă activă, inclusiv pentru studenţi aparţinând altor culturi” urmează următoarele direcții de acțiune: creșterea ratei de ocupare în muncă și îmbunătățirea accesului a 500 de studenți și masteranzi proveniți din medii multiculturale pe piața muncii; facilitarea procesului de planificare a carierei și de identificare a unui loc de muncă;  dezvoltarea a 30 de parteneriate cu întreprinderi relevante din domeniile IT, construcţii si transporturi; încurajarea și promovarea parteneriatelor pe termen lung între mediul academic și mediul de afaceri.

Activitățile care vor contribui la atingerea obiectivelor proiectului și în care vor fi implicați membrii grupului țintă constau în: servicii integrate și personalizate de orientare profesională și consiliere în carieră, stagii de practică în cadrul unor organizații (actori privați sau publici) de profil, dezvoltarea unei platforme online ce va constitui suport în derularea stagiilor de practică și consilierii și orientării în carieră și va permite accesul gratuit la resurse și informații relevante din domeniu, organizarea unor workshop-uri de schimb de experienţă şi feedback.

Drumul spre cariera ta de succes!

Proiectul se adresează studenţilor şi masteranzilor din regiunea Bucureşti-Ilfov, cu cetăţenie română, care provin din medii culturale diverse şi doresc să facă primul pas către o carieră de succes în domeniile IT&C, construcţii sau transport. De asemenea, sunt vizaţi și operatorii economici și publici cu activitate relevantă în aceste domenii.

Pe parcursul implementării, inițiatorii proiectului își propun să ofere următoarele beneficii pentru tinerii absolvenți: echivalarea programului de pregătire practică obligatoriu pe durata anilor de studiu; posibilitatea angajării dupa finalizarea programului de practică la unul dintre partenerii de practică; accesul la o platformă online cu informații relevante și resurse privind evoluția pieții muncii din România; acces la situații reale de business, posibilitatea interacțiunii cu profesioniști din domeniu, transfer de know-how.

Participarea la conferință este GRATUITĂ, iar ÎNSCRIEREA se poate face online AICI.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.