Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Training orientat pe soluții, joi 17 noiembrie 2016

0

Ce vedeti mai intai: jumatatea plina a paharului sau cea goala? Ca traineri, spre ce ii orientati pe participanti sa se uite mai intai: catre ceea ce exista sau ceea ce lipseste? Steve De Shazer co-fondatorul terapiei orientata pe solutii considera ca  “Discutia pe baza problemelor creaza probleme. Discutia despre solutii creaza solutii”. Ce a descoperit el in lucrul cu clientii este ca aceasta metoda este mai eficienta si produce efecte pozitive de lunga durata si mai rapide.

unnamedDupa multi ani in care am activat ca trainer, am devenit interesata de coaching. Si am obtinut o acreditare pe metoda Brief coaching de la Solution Surfers. Apoi am descoperit ca ma ajuta foarte mult si in training. Si asta este ceea ce as vrea sa impartasesc cu voi pe 17 noiembrie. Pare simplu dar poate fi o schimbare importanta de perspectiva.

  • Cum construiesc intrebari orientate spre solutii?
  • Cum tranform asteptarile participantilor in obiective cat mai apropiate de atingerea unui obiectiv specific si masurabil astfel incat sa obtina un transfer cat mai bun a cunostintelor din curs?
  • Cum pot conduce discutia in sala de training si cum construiesc exercitii in care sa ii ajut pe participanti sa vada mai degraba jumatatea plina si nu cea goala a paharului?

Despre autor

avatar

Training Café este o comunitate de practică și învățare pentru traineri și facilitatori înființată în septembrie 2009 în București. În această perioadă am organizat peste 350 de evenimente de învățare, practică, celebrare sau pilotări de programe de training, la care au participat peste 1000 de traineri și facilitatori. Dacă ești în căutare de resurse de învățare, vrei să ai un spațiu în care să practici pentru a deveni mai bun sau vrei să cunoști alți traineri, ca membru al comunității beneficiezi de resurse și oportunități pentru dezvoltarea ta.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.