Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toti avem nevoie cel putin o data de un erou in viata noastra

0

Societatea de Salvare Bucuresti a lansat saptamana aceasta campania de informare asupra redirectionarii celor 2% din impozitul pe venit- Toti avem nevoie cel putin o data de un erou in viata noastra. Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre eroii care salveaza vieti zilnic!

salvare 2 la suta

Cu totii am avut nevoie la un moment dat de o persoana care sa ne ajute, care sa ne sprijine,  fara de care viata noastra nu ar mai fi fost la fel. Ei sunt eroii din viata noastra si merita sa le spunem tuturor asta. Primul care a intrat in joc a fost Andrei Stefanescu, solistul formatiei Alb Negru, care ne-a vorbit despre eroul lui, despre persoana care i-a schimbat viata si modul de a vedea lumea din jurul lui si ii indeamna pe toti ceilalti sa faca la fel pe retelele lor de socializare.

Anul acesta,campania 2% are ca obiectiv strangerea de fonduri pentru dezvoltarea programului Exista un erou in fiecare dintre voi. In contextul in care tot mai multi oameni isi pierd viata din cauza neacordarii primului ajutor la timp, programul Exista un erou in fiecare dintre voi are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgenţe de grad 0 şi 1 din locurile publice la mai puţin de 6 minute. Acest lucru se realizeaza prin alertarea persoanelor laice instruite de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov în tehnici de prim ajutor, atunci când acestea se află pe o rază de maxim 1000 m faţă de victimă. Aceştia acţionează conform ultimelor protocoale în vigoare pentru stabilizarea pacientului până la sosirea echipajului specializat. În orice urgenţă de grad 0 sau 1, acţiunea înprimele 7 minute de colaps, face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile.

Mai multi voluntari in program inseamna mai multe persoane instruite in prim ajutor, alertate in caz de urgenta , inseamna mai multe sanse la viata pentru noi toti . Viata ta si a celor dragi poate depinde de ei.  Redirectioneaza 2% pentru eroii care salveaza vieti zilnic! Cei care isi doresc sa redirectioneze cei 2% din impozitul pe venit catre Societatea de Salvare Bucuresti pentru sustinerea programului, pot face asta completand formularul 230 de pe www.existaunerou.ro sau www.doipentruviata.ro   si uploadandu-l pe unul dintre aceste site-uri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.