Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Toleranţa prin intermediul sporturilor urbane. Săptămâna Europeană de Acţiune împotriva Rasismului

0

În martie promovăm toleranţa prin intermediul sporturilor urbane

Asociaţia D’Avent organizează în data de 24 martie evenimentul “Promovarea toleranţei prin intermediul sporturilor urbane”, alaturându-se Săptămânii Europene de Acţiune împotriva Rasismului.

Rasismul şi discriminarea sunt probleme recurente în societatea românească, unde îmbracă forme variate. De la rasism la inegalitate sau sexism. Prin implicarea comunităţii de Parkour şi Freerunning într-un workshop tematic în câteva zone centrale din Bucureşti, dorim să creştem nivelul de conştientizare al participanţilor, precum şi trecătorilor, despre discriminare şi efectele ei.

Sportul este recunoscut ca un liant pentru toate categoriile sociale. Mişcarea este cea mai utilă metodă pentru a aduce împreună categoriile cele mai susceptibile.

Astfel, workshopul va atinge câteva zeci de tineri între 14 şi 30 de ani, precum şi trecătorii din zonele vizate.

Workshopul se va desfăşura în următoarele locuri:
● 12:30 – Parcul Izvor
● 14:30 – Academia Romana
● 16:30 – Centrul Vechi
● 17:30 – Unirii

Evenimentul face parte din Săptămâna Europeană de Acţiune împotriva Rasismului, în care mii de oameni iau atitudine pentru promovarea toleranţei, a drepturilor egale şi a diversităţii la nivel European. Ziua de 21 martie a fost declarată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite drept Ziua Internaţională pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Rasială, ca reacţie la moartea a 69 de protestatari împotriva apartheidului, ucişi în Africa de Sud în anul 1960.

Despre D’Avent
Asociaţia D’Avent crede în principiul egalităţii de şanse indiferent de apartenenţa etnică, religioasă, orientare sexuală, categorie socială, dizabilitate sau orice alt criteriu care poate leza drepturilor omului în condiţii de egalitate în societatea românească. Ne definim ca o organizaţie care luptă să asigure egalitatea de şanse membrilor comunităţii în vederea obţinerii competenţelor, încrederii şi oportunităţilor necesare pentru a contribui pe deplin, liber şi responsabil la dezvoltarea societăţii în care trăiesc.

www.unitedagainstracism.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.