Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii artiști ai capitalei sunt invitați să ia pulsul orașului

0

Click pe puls-play.ro și intră în joc! Ți-am pregătit o aventură urbană în care sigur vrei să te implici. Să-ți spunem un pic despre proiect:

PulS își propune să treacă sistemul nervos cultural al Bucureștiului, în multiplele sale ramificații, prin filtrul a 30 de tineri artiști și să-l redea prin o serie de lucrări de grafică și pictură, asamblate la final într-o instalație digitală interactivă.

logo Puls

Zi de zi, colțurile mozaicate ale orașului sunt gazda a sute de acte culturale. Orașul și oamenii săi se joacă alternativ de-a creatorul, modelându-se reciproc și păstrând astfel în mișcare mecanismul lor de ființare comună. Pulsul.

În încercarea de a suprinde acest puls în mișcare, cei 30 de artiști vor migra între diverse colțuri ale orașului de-a lungul lunii octombrie, își vor așeza atelierul de creație în mijlocul comunităților și vor capta fragmente ale acestuia dintr-o perspectiva personală. Cele aproximativ 120 de lucrări de grafică și pictură rezultate în urma acestor intervenții artistice, conturează astfel o documentare plină de fantezie a capitalei și identității sale culturale.

Aceste lucrari vor fi integrate ulterior într-o instalație digitală interactivă, un spațiu de joacă online colectiv pe care urmează să îl construim pe site, în care alți artiști vor putea să construiască mai departe din aceste fragmente ale Bucureștiului alte imagini ale acestuia, prin o serie de instrumente care gâdilă creativitatea. 

Înscrie-te!

DEADLINE APLICAȚII: 20 SEPTEMBRIE 2016 // Dacă îți sună bine proiectul și vrei să fii unul dintre cei 30 de tineri artiști implicați în el, aplică folosind formularul de pe puls-play.ro și intră în concurs! Aplicațiile vor fi analizate de un juriu specializat, iar lista finală a artiștilor selectați va fi publicată pe site-ul proiectului pe 24 septembrie. Pentru orice întrebări/nelămuri ai despre proiect sau înscriere în concurs ne găsești la dune.hello@gmail.com.

PulS este un proiect organizat de ASOCIAȚA CULTURALĂ DU-NE și finanțat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Primăria Capitalei, în cadrul programului “București – Orașul In-Vizibil”, susținut de Ambasada Portugaliei la București și Institutului Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.