Tineri din Malaysia, China, Egipt, Kazahstan într-un program de educaţie şi multiculturalitate pentru elevi din Bucureşti

0

Lansare Stepping Stones Summer 2012 World Tour – Discover and play in a cultural way!

AIESEC Bucureşti lansează cea de-a 3-a ediţie a proiectului Stepping Stones World Tour, dedicat elevilor din clasele V-VII. Proiectul axat pe educaţie non-formală şi multiculturalitate se va desfăşura în Bucureşti, între 25 iunie şi 14 iulie, cu ajutorul a şase tineri din ţări precum Malaysia, China, Egipt, Kazahstan.

Stepping Stones World Tour este un proiect marca AIESEC, desfăşurat în limba engleză, în cadrul căruia participanţii vor interacţiona cu studenţii internaţionali ce aduc un plus de valorare sesiunilor prin caracteristica culturală. Scopul principal al proiectului este dezvoltarea copiilor prin abordarea unor teme precum oratoria, organizarea eficace a timpului, eficientizarea lucrului în echipă, toleranţa faţă de diversitatea culturală.

Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 25 iunie şi va fi urmată de trei zile de sesiuni, într-un program intens de 6 ore zilnic, cu pauza de masă. În a patra zi, participanţii vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii de închidere. Aceeaşi structură va fi reluată zilele 10-13 iulie cu o a doua serie de elevi; organizare ce permite participanţilor să-şi aleagă perioada preferată. În ediţiile trecute, peste 250 de elevi din şcolile bucureştene s-au bucurat de beneficiile acestui proiect, continuitatea lui fiind posibilă datorită sprijinului şi satisfacţiei unanime a participanţilor, părinţilor şi a profesorilor.

Înscrierile se fac la adresa www.aiesecbucharest.ro accesând coloana Stepping Stones, începând cu data de 2 iunie, locurile sunt limitate.

 

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, fiind prezentă în 110 ţări şi teritorii, cu o istorie de 63 de ani în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. Organizaţia oferă tinerilor o experienţă de dezvoltare integrată bazată pe 7700 de oportunităţi de leadership, 5500 de posibilităţi de schimb de experienţă internaţională, 470 de conferinţe anuale, platforme virtuale şi activităţi de învăţare în cadrul unui mediu internaţional. În urmă cu 21 de ani, AIESEC a început activitatea în România, activând în prezent în 15 oraşe. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează