Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“The March of Pigs” – expoziție Brian Mauleon la București

0

Brian Mauleon este un artist american, absolvent al Universității din San Francisco. Locuiește în Los Angeles și, din 2002 expune constant în galerii importante din California și Barcelona. Pictura lui figurativă comentează aspecte ale societății contemporane americane, care astăzi au devenit probleme globale. Fiind ilustrator la bază, imaginile sale sunt clare, vorbind de la sine. Brian Mauleon este influențat de abilitatea de a “mișca” culoarea pe pânză a lui Lucian Freud care se reflectă în imagini realiste si portrete expresive.  Phil Hale, unul dintre cei mai mari ilustratori americani, David Choe, Barry McGee l-au învățat cum să facă  această realitate să vibreze.

Expoziția de la București, “The March of Pigs”, vorbește despre suferințele unei societăți aflate la un moment de restriște. Tablourile rediografiază o lume violentă, unde dreptul de a purta arme influențează viata cetățeanului și îi modelează personalitatea înca din copilărie. Acest subiect este foarte sensibil în Statele Unite, cu atât mai mult cu cât dreptul de a avea armă este unul constituțional, irevocabil, ceea ce afectează conștiința colectivă și separă societatea în doua categorii distincte, pro și contra. Impactul acestui drept constituțional e explicat în imagini, arătând efectul vertical (posibilitatea de a te autoapăra), dar și orizontal ( accesoriul care poate să impună ordinea în societate).

Expoziția de la ArtXpert  dezvăluie un artist curajos care a ales să abordeze un subiect controversat cu care galeriile americane nu sunt confortabile. Subiectul său este foarte des dezbătut în presa, nu reprezintă nimic nou dar, la nivel artistic, în arta contemporană este neexplorat. Atâta timp cât imaginile au un impact dur, violent, ele nu pot deveni un act comercial facil, subliniind inerția colecționarilor față de  lucrări controversate.

Lucrările artistului vor fi expuse spre vizionare începând cu data de 5 iunie în spațiul Galeriei ArtXpert, pe Str. Puțul lui Zamfir nr. 45.

march of pigs

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.