“The March of Pigs” – expoziție Brian Mauleon la București

0

Brian Mauleon este un artist american, absolvent al Universității din San Francisco. Locuiește în Los Angeles și, din 2002 expune constant în galerii importante din California și Barcelona. Pictura lui figurativă comentează aspecte ale societății contemporane americane, care astăzi au devenit probleme globale. Fiind ilustrator la bază, imaginile sale sunt clare, vorbind de la sine. Brian Mauleon este influențat de abilitatea de a “mișca” culoarea pe pânză a lui Lucian Freud care se reflectă în imagini realiste si portrete expresive.  Phil Hale, unul dintre cei mai mari ilustratori americani, David Choe, Barry McGee l-au învățat cum să facă  această realitate să vibreze.

Expoziția de la București, “The March of Pigs”, vorbește despre suferințele unei societăți aflate la un moment de restriște. Tablourile rediografiază o lume violentă, unde dreptul de a purta arme influențează viata cetățeanului și îi modelează personalitatea înca din copilărie. Acest subiect este foarte sensibil în Statele Unite, cu atât mai mult cu cât dreptul de a avea armă este unul constituțional, irevocabil, ceea ce afectează conștiința colectivă și separă societatea în doua categorii distincte, pro și contra. Impactul acestui drept constituțional e explicat în imagini, arătând efectul vertical (posibilitatea de a te autoapăra), dar și orizontal ( accesoriul care poate să impună ordinea în societate).

Expoziția de la ArtXpert  dezvăluie un artist curajos care a ales să abordeze un subiect controversat cu care galeriile americane nu sunt confortabile. Subiectul său este foarte des dezbătut în presa, nu reprezintă nimic nou dar, la nivel artistic, în arta contemporană este neexplorat. Atâta timp cât imaginile au un impact dur, violent, ele nu pot deveni un act comercial facil, subliniind inerția colecționarilor față de  lucrări controversate.

Lucrările artistului vor fi expuse spre vizionare începând cu data de 5 iunie în spațiul Galeriei ArtXpert, pe Str. Puțul lui Zamfir nr. 45.

march of pigs

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează