„The Internet’s Own Boy”, la Frontline Club Bucharest

0

frontline club

Frontline Club Bucharest găzduiește marți, 28 octombrie, de la 18:30, proiecția documentarului „The Internet’s Own Boy”, care va fi urmată de o dezbatere despre supravegherea și libertățile pe internet și hacktivism.

Big Brother și Internetul

Filmul este povestea activistului și programatorului Aaron Swartz. De la contribuția lui la dezvoltarea protocolului de bază RSS până la co-fondarea Reddit, Swartz și-a lăsat amprenta asupra Internetului. Munca lui extraordinară pentru justiția socială și organizarea politică combinată cu abordarea sa agresivă pentru accesul la informație l-a târât într-o bătălie legală cu Guvernul federal american. Această bătălie s-a sfârșit dramatic, când s-a sinucis, la 26 de ani.
Povestea lui Aaron a impresionat oameni mult în afara comunităților online, unde era deja o celebritate. Filmul este o poveste personală despre ce pierdem atunci când nu acordăm suficientă atenție tehnologiei și relației sale cu libertățile noastre civile.

La dezbaterea de mâine vor participa Matei-Eugen Vasile, inginer și dezvoltator de software și membru al Asociației pentru Tehnologie și Internet, Vasile Crăciunescu, cofondator al geo-spatial.org, prin Skype, Ștefan Brândușa, hacktivist, și alți specialiști în domeniu.

Proiecția și dezbaterea vor avea loc la Institute, The Café, Ştirbei Vodă, 104-106.

1966736_821150744575110_3506842717159545153_n

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.