Testează reţetele bucovinene ale lunii februarie!

0

Marţi, 5 februarie, la restaurantul Bucătăraşul cel Dibaci s-a desfăşurat evenimentul de lansare a proiectului de responsabilitate socială intitulat “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. În cadrul evenimentului de lansare a avut loc o prezentare a partenerilor proiectului şi a pensiunilor din Bucovina, urmată de o degustare a reţetelor tradiţionale.

Prima reţetă bucovineană pregătită în cadrul proiectului se numeşte “Tăiţei cu Varză”, a fost preluată din reţetarul “RETETELE BUNICULUI – Vol.1″, redactat de Adrian Buoianu (Chef Buzu) şi va putea fi degustată la restaurant, în perioada 4 – 10 februarie 2013,  între orele 16 – 21, la preţul promoţional de 6 lei.

Varza cu taitei de casa 5

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispoziţia proiectului reţete tradiţionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

“Ne bucură interesul manifestat de public pentru reţetele bunicilor şi sperăm să venim în întâmpinarea tuturor celor care doresc să guste acele feluri de mâncare pe care strămoşii noştri le pregăteau acasă sau la câmp, în funcţie de perioadele din an: post, sărbători, primăvară, toamnă etc. Reţeta fiecărei săptămâni va putea fi testată, în cadrul localului nostru, la un preţ promoţional, accesibil tuturor buzunarelor.”, a declarat Nicoleta Dumitrescu, manager restaurantul Bucătăraşul cel dibaci.

Varza cu taitei de casa 4

“Ne-am propus, prin acest proiect de responsabilitate socială, să promovăm bucătăria românească tradiţională. Unele reţete au diferite influenţe etnice, altele au denumiri sau ingrediente ciudate dar ele fac parte din tradiţia zonei din care provin. Este bine că există pensiuni care au păstrat aceste reţete tradiţionale şi încă le folosesc.”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.

———————

Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este derulat de restaurantul Bucătăraşul cel dibaci şi Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 şi este sprijinit de 37 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite şi online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practică, ecuisine.ro, Descopera Romania, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Reţetele Marianei, România liberă, România pozitivă, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacanţe la ţară, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează