Terapia prin joc şi drama terapia

0

Asociația Audiosofia, Fundația pentru Comunitate și Mol România au ajutat copii cu deficiențe de auz să descopere lumea prin sunet, mişcare şi culoare.

jocul

Asociaţia Audiosofia anunţă finalizarea primei etape a proiectului ”Jocul rupe masca tăcerii” din cadrul programului ”Pentru sănătatea copiilor”, desfășurat cu sprijinul Fundaţiei Pentru Comunitate şi MOL România. Proiectul a demarat în data de 15 decembrie 2013 şi se va derula până la data de 31 august 2014.

Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii hipoacuzici, purtători de aparate auditive convenţionale sau de implant cohlear, dar şi colegii lor auzitori cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, care fac parte din aceeaşi comunitate.

Proiectul ”Jocul rupe masca tăcerii” urmăreşte cu precădere diversificarea mijloacelor de exprimare şi de comunicare ale copiilor, prin utilizarea tehnicilor de terapie prin joc şi drama terapie, în cadrul sesiunilor individuale sau de grup.

“În perioada ianuarie-aprilie 2014, s-a derulat prima etapă a proiectului „Jocul rupe masca tăcerii”. Peste 70 de copii, dintre care 8 copii hipoacuzici purtători de implant cohlear şi aparate auditive convenţionale, împărţiţi în 4 grupe, au beneficiat de 15 sesiuni de terapie prin joc şi drama terapie, coordonate de 6 voluntari profesionişti -psihologi, logopezi, profesori de sprijin”, a declarat dr. Magdalena Cernea, vicepreședintele Asociației Audiosofia.

Întâlnirile au avut loc săptămânal în Secţia 6 de recuperare auditiv-verbală, care aparţine de I.F.A.C.F – O.R.L „Prof. Dr. Dorin Hociotă” din Bucureşti. Pe parcursul acestora, cele 4 grupe de copii, au experimentat diverse moduri de exprimare prin: desen, pictură, modelaj, jocuri diverse, jocuri cu miniaturi, mimă, dans, tehnici de improvizaţie, etc.

“Toţi copiii s-au bucurat de experienţe pozitive care le-au oferit ocazia să-şi da frâu liber imaginaţiei, să-şi crească stima de sine şi să fie valorizaţi în grup şi în comunitatea din care fac parte”, a declarat președintele Asociației Audiosofia, dr. primar Alexandra Neagu.

Finalizarea primei etape a proiectului va fi marcată prin spectacolul ”Cele 4 elemente”, oferit de copiii care frecventează Secţia 6, coordonaţi de o echipă de 6 voluntari profesionişti.

Invitaţii speciali care vor lua parte la acest eveniment vor fi părinţii copiilor, reprezentanţii oficiali ai Asociaţiei Audiosofia, ai Fundaţiei Pentru Comunitate și ai partenerilor de proiect: I.F.A.C.F – O.R.L „Prof. Dr. Dorin Hociotă”, clinica medicală „Otomed Medical Center”, firma Audiologos, Asociaţia Ascultă Viaţa alături de membrii Asociaţiei de Terapie prin Joc şi Drama Terapie din România.

Toți cei care doresc să participe sunt așteptați în data de 30 aprilie 2014, orele 17:00, în Intr. Ciuboţica Cucului 19, Sector 5, Bucureşti.

Pentru mai multe detalii despre Asociaţia Audiosofia și proiectele Asociației, vă rugăm vizitați www.audiosofia.org.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare.

Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, sprijină copii și tineri talentați în realizarea viselor si proiectelor acestora. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință,  precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Fundația pune accent pe programe care se realizează prin cooperări transfrontaliere, prin parteneriate în regiunea Europei Centrale și de Est. Consiliul Director al Fundației va organiza programe care fac posibilă urmărirea scopurilor formulate.

Partenerul oficial al Fundației este compania MOL Romania, integrată grupului MOL, a cărui politică de responsabilitate socială se axează pe sprijinirea copiilor, a tinerilor talentați, precum și a celor cu probleme de sănătate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.