Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teodora Enache invitata speciala la Valentine’s Day Charity Ball

0

Binecunoscuta interpretă de jazz, Teodora Enache, s-a alăturat evenimentului de strângere de fonduri al Fundației Blue Heron, pentru a susține Programul de Burse Universitare destinat tinerilor aflați în dificultate – tineri orfani sau abandonați, care urmează studii academice.

În data de 12 februarie, Palatul Ghika găzduiește a V-a ediție a Valentine’s Day Charity Ball unde peste 250 de invitați din mediul de afaceri, corpul diplomatic, societatea civilă și presă se vor bucura de un moment artistic rafinat oferit de Teodora Enache și instrumentiști redutabili din Ungaria, Istvan Gyarfas la chitară și Balazs Berkes la contrabas.

„Sunt fericită să particip din nou la un proiect umanitar minunat și faptul că este organizat de echipa lui Mike Costache, pe care îl apreciez foarte mult, îmi sporește convingerea că vom reuși să ajutăm acești copii. Iar muzica este un mijloc extraordinar de deschidere a inimilor către puritate și compasiune, a declarat Teodora Enache.

La primul eveniment public de strângere de fonduri al Blue Heron, care a avut loc de Ziua Națională a României în 2004, Teodora a fost invitată specială a Fundației și a Consulatului General al României la Los Angeles.

„După șapte ani, Teodora este din nou alături de noi, oferind un cadou muzical oaspeților noștri. Sunt mândru și onorat că a acceptat să facă o prelansare a noului ei album la balul nostru. Împreună sper să reușim să câștigăm susținerea invitaților în cauza noastră, a declarat Mike Costache, director de strategie și fundraising al Fundației Blue Heron.

Anul acesta, cu ajutorul donatorilor din România și Statele Unite, Fundația și-a propus să ofere 50 de burse noi în valoare de o mie de euro anual pentru fiecare student.

Invitații la eveniment vor putea asculta în premieră piese de pe noul album al Teodorei, care va fi lansat duminică, 13 februarie. „A child is born” este un album de jazz pur, un jazz cu totul dezbrăcat de invențiile contemporane, lipsit de atributele sunetelor moderniste.

Despre Fundația Blue Heron

Înființată în anul 2002 la Los Angeles, Fundația Blue Heron împlinește opt ani de activitate în România.

Blue Heron oferă cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonați sau orfani din România, care include acoperirea taxelor de școlarizare, bani de buzunar, susținerea participării la cursuri de dezvoltare personală și profesională, un program inovator de mentorat și voluntariat. Programul de Burse Universitare Blue Heron se derulează în colaborare cu 20 de parteneri, DGASPC-uri și ONG-uri din peste 11 județe.

Fundația Blue Heron este una dintre puținele organizații non-guvernamentale din România ai cărei fondatori acoperă toate costurile administrative. Astfel, donațiile și contribuțiile financiare ale susținătorilor sunt folosite integral pentru burse. Dintre cei 115 studenți beneficiari, 44 au absolvit deja și se află la începutul unor cariere promițătoare.

Înainte de înființarea Programului de Burse Universitare în anul 2005, între 2002-2005, Fundația Blue Heron, în colaborare cu DGASPC din diferite zone ale țării, a investit în construirea unor locuri de joacă, precum și în programe pentru copii instituționalizați sau bolnavi în fază terminală.

Până în prezent, Fundația a strâns 760.000 de dolari de la peste 600 de donatori din Statele Unite și România.

Despre Teodora Enache

În cei aproape 20 de ani de carieră muzicală, a construit un adevărat  pod cultural  între  România – ţara sa de baştină şi America, ţara jazzului. Primul proiect mare care a lansat-o, mai întâi în Europa,  (în 2002), apoi în SUA (în 2003), s-a numit BACK TO THE ROOTS. În 2004, este trimisă de către guvernul american în SUA, prin International Visitors Program, stabilind încă o punte între muzica de jazz şi România. În 2004, scoate în California primul DVD jazz cu muzicieni români – ”Teodora Enache and Johnny Răducanu – 2 Icons of Jazz”, care primeşte de două ori premiul pentru cel mai bun muzical de pe Coasta de Vest, la Festivalul Poppy Jasper.

Începând cu 2004, susţine concerte în locuri importante din SUA cum ar fi: Library of Congress, Corcoran Museum, Muzeul de Arta din San Francisco – Legiunea de Onoare, Columbia University, Cal Tech University, Kumbwa Jazz Center, alături de renumiţi muzicieni de jazz americani – Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ricardo Scale, Darius Brubeck, Burton Greene. Continuă concertele de jazz în Europa şi în toată lumea – Montreal, Montreux, Marciac,  Budapesta, Panama, Paris, Viena, Milano, Stochkolm, Strasbourg.

A primit Premiul de Excelenţă pentru cea mai importantă contribuţie internaţională a unui muzician de jazz din România – dat de Radiodifuziunea Română.

Valentine’s Day Charity Ball 2011 este prezentat de Rafael & Son Diamonds

Sponsori principali:
AutoKlass Group / Mercedes, Leo & Leo, Class Living, Coca Cola, Fundația Dinu Patriciu, Romanian International Bank, Cris-Tim și Romanian American University

Sponsori:
Anastasia Beverly Hills, Carrefour, Cellini, CertInvest, Optim Consulting, Debenhams, Diverta, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, RTC Holding, SIM Plus, Sinclea, Seeds for success, Taverna Sarbului, TransAir, Unirea Medical Center, Pictet Banque, EuroJet, S.O.C.A.R., Asociația pentru Protecția Cetățeanului

Parteneri:
Palatul Ghika, Artmark, Residence Hotels, Clubul pentru România NOI, Liga Studenților Români din Străinatate (LSRS), PointMax, Fundația Radio România, Topline, Gett’s, Miss Universe Romania, If Magic, Kryolan, Make up by Cristian Buca, Maximum Chic

Parteneri media:
Business Review, Business Woman, Cocor MediaChannel, Lume Buna, Luxury Magazine,
PHOTO Magazine, Revista VIP, România Libera, Tabu, The Chronicle, The Diplomat, România Pozitivă, 121.ro, AgentiaDePresaMondena.ro, Metropotam.ro, Cariereonline.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.