Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tehnologia 3D Printing la ECDL EduHub

0

ECDL ROMANIA a creat în cadrul Veranda Mall din capitală un Hub pilot de utilizare a tehnologiilor IT. La ECDL EduHub, cei mici pot participa la cursuri IT interactive gratuite şi elevii îşi testează gratuit competenţele digitale pentru BAC. Cu toţii pot experimenta noile tehnologii prin demonstraţii 3D Printing, având acces la imprimante 3D. Tot aici, în perioada imediat următoare se va derula gratuit un program Train Of Trainters ECDL 3D Printing pentru o grupă de profesori din Bucureşti.

ECDL EduHub este un concept educaţional deschis recent în cadrul Veranda Mall din Bucureşti, care îşi propune să se dezvolte odată cu noile tehnologii şi cu nevoia de competenţe IT diverse, fiind un spaţiu dedicat în primul rând tinerilor, care trebuie să ţină pasul cu tehnologia digitală.

Prin ECDL EduHub se urmărește crearea unui centru de excelență în utilizarea calculatorului și a noilor tehnologii, de tipul fabricație aditivă – Imprimare 3D, VR – realitate virtuală, robotică, inteligență artificială etc., oferindu-le tinerilor acces la echipamente moderne.Totodată, ECDL EduHub devine un spaţiu deschis tuturor formatorilor din educaţie.

Certificările ECDL – European Computer Driving Licence s-au adresat până recent celor mai uzuale aplicații utilizate în educație și la locul de muncă, dar, pe masură ce aceste cunoștințe sunt dobândite de la o vârstă din ce în ce mai scazută, noi tehnologii devin parte din viața noastră cotidiană și este nevoie de asimilarea de aptitudini IT în domenii din ce în ce mai dezvoltate.

Ca prim pas în această direcție, ECDL ROMANIA  a creat programa și modulul de certificare pentru noțiuni de bază în imprimarea 3D (ECDL 3D Printing), certificat aprobat la nivel internațional de către ECDL Foundation.

ECDL_EduHub

Toţi cei care vor ajunge la ECDL EduHub vor putea asista la demonstraţii ECDL 3D Printing, având acces la imprimante 3D.

O grupă de profesori preuniversitari vor beneficia gratuit de un program de formare in tehnologia 3D Printing, având posibilitatea să îşi certifice competenţele obţinute la standard internaţional ECDL.

În continuare, elevii au posibilitatea să susțină gratuit pretestări ECDL și ulterior, dacă doresc, se pot înscrie în procesul de certificare ECDL pentru obținerea ECDL PROFIL BAC, în cadrul unui Centru de Testare Acreditat. ECDL PROFIL BAC permite echivalarea probei de Competențe Digitale din cadrul Bacalaureatului Național. Practic, elevii pot să nu mai susţină această probă obligatorie din cadrul examenului de maturitate de la finalul liceului.

În acelaşi timp, ECDL EduHub oferă posibilitatea celor mai mici să participe gratuit la sesiuni de cursuri IT interactive. Copiii sunt pasionaţi de tehnologie şi de calculatoare în general, însă printr-o formare adecvată aceştia pot înţelege să folosească dispozitivele şi Internetul în mod util şi eficient.

Rezervă un loc la ECDL Eduhub de la nivelul 0B din Veranda Mall sau pe e-mail ecdl@ecdl.ro.

 

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în  peste 100 de ţări şi numără până în prezent mai mult de 14 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro  sau www.ecdl.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.