“Teen Patrol”-antreprenoriat social pentru elevii de liceu

0

AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari organizatii conduse de tineri din lume va desfasura incepand cu 19 mai 2012 un nou proiect destinat elevilor de clasa a9a ce are ca scop dezvoltarea abilitatilor de antreprenoriat social : “Teen Patrol”. Proiectul este la prima editie, incepand pe data de 19 mai 2012 si terminandu-se pe 9 iunie 2012.

Pe durata acestui proiect, 100 de elevi din liceele bucurestene vor afla ce inseamna mai exact antreprenoriatul social si project management urmand sa puna in aplicare informatiile primite in echipe de cate 10, creand un proiect nou de la 0.

Ceea ce aduce o valoare mai mare acestui proiect este faptul ca trainerii elevilor vor fi membrii AIESEC din tari precum China, India, Portugalia si Slovacia instruiti in project management si antreprenoriat social, astfel participantii se vor putea raporta si la o alta cultura in timp ce isi vor crea propriile proiecte.

La sfarsitul sesiunilor de training va exista o competitie finala in care echipele participante isi vor prezenta proiectele in fata unui juriu format din membrii ai unor ONG-uri din Bucuresti, specializate in domenii precum : ecologie, educatie, antreprenoriat social si cultura, care vor stabili echipele castigatoare.

Cu peste 21 ani de experienta, AIESEC Bucuresti este primul ONG infiintat în Romania si prima filiala din cele 15 locatii nationale. La nivel global, AIESEC este cea mai mare organizatie a tinerilor, desfasurandu-si  activitatea în peste 110 tari de-a lungul a 63 ani de experienta. Organizatia oferă 7.700 oportunitati de leadership, 5.500 internshipuri internationale si 470 conferinte anuale, avand ca scop invatarea continua în vederea dezvoltarii profesionale și personale.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează