Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TEDxBucharest 2016 va fi “Ahead of Time” pe 23 Octombrie

0

Conferinta cu numarul 8 din serie va avea loc la Sala Radio din Bucuresti.

Duminică, 23 Octombrie 2016, echipa TEDxBucharest își invită publicul la cea de-a opta ediție a conferinței anuale, unde mai mult de 16 oratori si artiști vor satisface curiozitățile celor peste 900 de participanți plini de pasiune.

Tema acestei ediții, “Ahead of time”, aduce pe covorul roșu elemente inovative precum cercetări cu impact potențial uriaș in medicină sau tehnologie, abordări progresiste in domeniile educației și comportamentului uman sau schimbări de paradigma în economie sau societate.

tedx2016oct_kv_web

Evenimentul, organizat independent sub licență TED, se va desfășura la Sala Radio din București, un spațiu nou față de edițiile precedente, o clădire de referință cu un istoric bogat localizată în centrul capitalei. Cunoscută și sub numele de Studioul de Concerte „Mihail Jora”, obiectivul a fost renovat în 2009 pentru a oferi standarde moderne prin titulatura de cea mai mare sală de concerte simfonice din România.

TEDxBucharest reprezintă de opt ani un hub de idei pentru inițiative îndrăznețe, idei ce transformă percepții asupra lumii, un punct de întâlnire pentru neconvențional si inovativ deopotrivă, un catalizator al gândirii moderne si al progresului socio-cultural. “Întotdeauna ne-a motivat dorința oamenilor de pe scena de a-si împlini visele prin proiectul care ii pasionează. In acești opt ani, am ajuns sa credem cu tărie in ideile lor, idei ce merita împărtășite si comunități ce au curajul sa viseze, capabile de mult mai mult decât sunt conștiente. TEDxBucharest este o punte de legătura cu viitorul prin participanții la conferința, speakeri, publicul larg si ideile lor”, a declarat Andrei Dinu, organizatorul evenimentului.

Lista de invitați  a scenei TEDxBucharest 2016 include personalități pline de creativitate din varii domenii ale științei, dintre care enumerăm:

  • Delia Dumitrescu, Lead Innovation Architect la Trendwatching – renumita firmă de consultanță în trenduri globale, ce transformă previziuni de tendințe in afaceri profitabile
  • Cristina Balan, Fondator și Lead Designer la Tesseract Motors LLC, un inginer de renume in domeniul automotive care lucrează cu tehnologiile viitorului
  • Cornel Amariei, R&D Innovation Manager la Continental, un tanar inventator, autor si inginer cercetator
  • Flavia Oprea, coordonatoarea echipei ENTy, o tânără studentă ce aduce tehnologia în ajutorul medicilor specialiști ORL

dar și alți invitați ce urmează să fie anunțați în curând.

 

La cele șapte ediții anterioare au participat în total peste 4000 de oameni, iar anul acesta sunt așteptați aproximativ 1000. “Prima dată când am văzut o conferință TED a fost în 2008, și mi-am dorit ca un astfel de eveniment să se organizeze și în România, mi-am scris chiar lucrarea de licență pe această temă. Conceptul de TEDx a apărut în anul următor, în 2009, și la prima ediție, care a fost organizată în plină criză, nici nu ne gândeam că vom ajunge să organizăm încă alte șapte evenimente, mai ales ca acesta nu este un eveniment comercial. Scopul acestor conferințe este acela de a aduce în fața publicului român oameni cu totul deosebiți, care nu au de regulă apariții publice și care au ceva esențial de spus”, a adăugat Andrei Dinu.

Dintre discursurile sau momentele speciale susținute pe scena TEDxBucharest în anii precedenți, cele mai populare sunt cele ale lui Cosmin Cioca, cu peste 320.000 vizualizări pe YouTube, Toto Eremia a.k.a. Deliric 1, cu peste 150.000 de vizualizări pe YouTube, al  Karinei Hollekim și al Oanei Pellea, care a avut unul dintre cele mai emoționante și mai apreciate speech-uri dintre toate edițiile TEDxBucharest organizate până în prezent.

În conformitate cu formatul evenimentelor TEDx din întreaga lume, speakerii TEDxBucharest 2016 vor ține un discurs de maximum 18 minute. Înscrierile la ediția din acest an se pot face pe site-ul TEDxBucharest (www.tedxbucharest.ro), până pe 22 octombrie 2016. Prețul unui bilet “Early Bird” este de 80 de euro (355 RON) până la data de 16 Octombrie (inclusiv), iar cea a unui bilet de tip “Regular” de 99 de euro (440 RON) până la data de 22 Octombrie, existând și reduceri disponibile pentru grupuri de peste 5 sau 10 participanți.

Evenimentul TEDxBucharest din acest an este sustinut de NN Romania, in calitate de partener principal, Telekom Romania, partener conectivitate, Teamnet, partener tehnologic, precum și alți parteneri ce vor fi anunțați în curând.

#aheadoftime

#TEDxBucharest

 

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume. Pentru mai multe informații accesați www.tedxbucharest.ro și pagina de FB www.facebook.com/TEDxBucharest.community.

Despre TED

TED este o organizație non-profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute. Pentru mai multe informații accesați www.ted.com și pagina de Facebook: www.facebook.com/TED

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.