Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul LUNI de la Green Hours – Retrospectivă 2017 

0

Anul 2017 a fost un an prolific pentru Teatrul LUNI de la Green Hours, care a împlinit de altfel, pe 1 decembrie, două decenii de ființare. 

 
Au avut loc, la sediul din Calea Victoriei 120, aproximativ 100 de  reprezentații (între care 8 premiere), precum și alte peste 20, itinerate în festivaluri, turnee ș.a.
De menționat aici caravana ”Green-Frilensăr pe contour” (cofinanțată de AFCN) în cadrul căreia au avut loc 10 reprezentații teatrale în 10 localități de graniță din România în perioada 21 iulie – 15 august 2017. Proiectul a fost nominalizat de AFCN la ”Premiul pentru activarea patrimoniului imaterial”. 
Rămînînd în zona de norminalizări AFCN, directorul Teatrului LUNI de la Green Hours, Voicu Rădescu, se regăsește de asemenea între nominalizații la premiile AFCN, secțiunea ”Management Cultural”.
Seria premierelor din Green a fost deschisă în 24 februarie prin ”Înaintea Erei Noastre”, de Daniel Chirilă, o coproducție Frilensăr și Teatrul LUNI. Spectacolul a fost prezentat de-a lungul anului în Festivalul Național de Teatru, Festivalul Național de Teatru independent și Festivalul Antagon – Timișoara. Următoarea reprezentație la sediu: pe 19 ianuarie 2018.
 
Luna mai (ziua 4) a venit cu o propunere îndrăzneață din punctul de vedere al subiectului abordat cît și prin echipa de foarte tineri artiști care au pus-o la cale: ”Malaga” – de Lukas Bärfuss. 
 
Pe 17 octombrie, Katalin Thuróczy, autoarea aclamatului ”joi.megajoy” (regia Radu Afrim, Teatrul Odeon) a revenit la București – și la propriu, fiind prezentă la premieră – cu textul ”Scara Pisicii”, pus în scenă de Alexandra Popescu și avîndu-le în distribuție pe Cătălina Mustață și Ana-Maria Oglindă.
 
Între 28 noiembrie și 4 decembrie, Teatrul LUNI de la Green Hours, cel mai vechi teatru nou (vezi independent) din România și-a aniversat cei 20 de ani de existență, prin prezentarea a 7 spectacole, dintre care 5 premiere.  
 
”Stă să plouă” (text și regie semnate Lia Bugnar și prezentat publicului pentru prima dată în 2006, la Teatrul LUNI) a avut, în 29 noiembrie, premiera într-o nouă excelentă distribuție: Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu și Anghel Damian. Următoarele reprezentații: 28 decembrie 2017; 8 & 24 ianuarie 2018.
 
Tot în 29 noiembrie, „Doctor’s Studio”, în coproducție cu Teatrul LUNI, a propus publicului o nouă versiune a piesei ”Colibri”, scrisă de Garret Jon Groenveld.  Spectacolul este, regizat și jucat de Daniel Popa (care semnează, împreună cu Laurențiu Bănescu și traducerea) alături de The Voice Irina Margareta Nistor. Viitoarea reprezentație: 20 ianuarie 2018.
 
În 30 noiembrie, a avut loc premiera mondială ”INVENT/(-)AR [PK]”, conceput special pentru aniversarea Teatrului LUNI. Spectacolul-inventar de texte ale dramaturgului Peca Ștefan îi are ca protagoniști pe Laurențiu Bănescu și pe autor. 
 
Complexul artist Paul Cimpoieru a revenit la Teatrul LUNI (după ”Homo Americanus”) cu noul său spectacol ”Homo Love” – un perform(d)ance a cărui premieră a avut loc pe 2 decembrie, urmînd să deschidă anul teatral 2018 din Green prin reprezentația ce va avea loc pe 5 ianuarie.
 
Zilele aniversare ale Teatrului LUNI s-au încheiat pe 3 decembrie, cu cea mai recentă producție a „trupei-fenomen” Frilensăr și a Teatrului LUNI, ”Bătălii, Regi și Elefanți”un two-men-show cu Tiberiu Enache și Ovidiu Cosovanu, conceput de Daniel Chirilă. Următoarele reprezentații: 7 & 23 ianuarie 2018. 
 
În speranța că v-am stîrnit interesul, încheiem această scurtă comunicare cu urarea de bine – La teatru, birjar!
Iar dvs. urați-ne MerdRe! – cum ar zice Père UBU – pentru 2018!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.