Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul Ion Creangă, alături de Asociația DOWN București cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down – 21 Martie

0

Teatrul Ion Creangă se alătură pentru al cincilea an consecutiv programului special realizat de Asociația DOWN București pe data de 21 Martie – Ziua Mondială a Sindromului Down.

Cu această ocazie, Teatrul Ion Creangă va susține o reprezentație a spectacolului CLOWNS, producție care îmbină elemente de circ, muzică și teatru, aducând pe scenă povestea ținutului Muzicalia – țara clovnilor care pot schimba cea mai ursuză privire într-un zâmbet larg. Dedicată tinerilor beneficiari ai asociației, dar și invitaților speciali din țară, reprezentația are loc la ora 17:00, în Salonul „București” al Rin Grand Hotel, București.

Ziua Mondială a Sindromului Down este celebrată anual la data de 21 martie, cu scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare a problemelor și dificultăților cu care se confruntă persoanele cu Sindrom Down – sau Trisomia 21, o boală genetică cromozomială care afectează aproximativ unul din o mie de copii. Activitățile care au loc în acest context urmăresc totodată să promoveze importanța incluziunii sociale a persoanelor afectate de acest sindrom, și care, cu o îngrijire adecvată, pot duce o viață normală și activă.

Programul complet al evenimentului derulat în Capitală de Asociația DOWN București poate fi consultat pe pagina Facebook.com/AsociatiaSindromDownBucuresti.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de cultură, un teatru de repertoriu subordonat Primăriei Municipiului București, care realizează și prezintă spectacole destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 12 ani, părinților și cadrelor didactice. Peste 50.000 de spectatori vizionează anual producțiile Teatrului, spectacole care propun experiențe artistice semnificative menite să inspire tânăra generație.

Asociația DOWN București a fost înfiinţată în anul 2010, ca iniţiativă a unei familii al cărei mezin s-a născut cu sindrom Down. O organizaţie neguvernamentală, asociația are drept scop fundamental îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu sindrom Down, urmărind integrarea lor deplină în familie, organizaţie, comunitate şi societate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.