Teatrul Drepturilor Copilului ajunge în țară!

0
Teatrul Drepturilor Copilului ajunge în țară!
Spectacolul va fi prezentat într-o fază de lucru – work in progress

Vineri, 7 noiembrie, ora 12.00: Teatrul de Comedie (Sala Nouă), București; 
Duminică, 9 noiembrie, ora 17.30: Teatrul Vasilache, Botoșani;
Sâmbătă, 15 noiembrie, ora 18.00: Sala Radio, Cluj – în cadrul Festivalului Temps d’Images.

Teatrul Drepturilor Copilului_1

Teatrul Drepturilor Copilului este un spectacol de teatru educațional și participativ, care pornește de la câteva dintre drepturile fundamentale enunțate în Convenția Drepturilor Copilului: dreptul la educație, dreptul la sănătate, dreptul la asistență socială, dreptul la opinie, dreptul la libertatea de gândire, dreptul la vacanță și la odihnă, dreptul copilului de a fi protejat împotriva oricărei forme de violență sau exploatare.
În Teatrul Drepturilor Copilului, nouă copii și doi actori provoacă publicul să participe la un spectacol în care respectarea drepturilor devine fundamentul unei dezbateri despre rolul copilului în societatea contemporană, despre nevoia și dorința lui de a fi ascultat și întrebat atunci când se iau decizii care îl privesc, despre respectul pentru valoarea co­pilăriei sale și necesitatea de a-i da o voce socială care să conteze și care să poată schimba ceva. Știm câte drepturi au copiii? Vrem să ținem cont de ei?
În Teatrul Drepturilor Copilului, copiii le vorbesc copiilor și adulților despre drepturile lor, de multe ori ignorate sau insuficient cunoscute, și-i transformă pe aceștia în parteneri de joc, în participanți la schimbarea socială care ne privește pe toți. 
Teatrul Drepturilor Copilului este teatrul solidarizării copiilor, pentru ca împreună să creeze o lume mai bună, o lume în care să gândească liber și critic, o lume în care să se autoreprezinte.
Teatrul Drepturilor Copilului este recomandat oamenilor mari care cred în valoarea copiilor de lângă ei, în forța lor de a crește conștienți de rolul pe care îl au.
În 2014 se împlinesc 25 de ani de la adoptarea Convenției Drepturilor Copilului de către Adunarea Generală a ONU și 24 de ani de la ratificarea ei de către Romania.


Teatrul Drepturilor Copilului este un proiect finanțat de 

AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional 

și inițiat de 

Asociația Culturală REPLIKA, în colaborare cu Teatrul de Comedie.


Partenerii proiectului: 

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională
Teatrul Vasilache, Botoșani 
Școala Gimnazială Nr. 55, Bucureşti
Asociația Colectiv A, Cluj 
Asociația ADO – Artă Pentru Drepturile Omului
Think Outside The Box
Șapte Seri
Gazeta de Artă Politică


Echipa proiectului:

Mihaela Michailov, Radu Apostol, Maria Mandea, Bogdan Burlăcianu, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu, Vlad A.Arghir, Carmen Anghelescu (psiholog, consultant de specialitate al proiectului),
și copii:
Andreea Baraitan, Bianca Gheorghe, Georgiana Moise, Denis Nadolu, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Ana Zaincovschi.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează