Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatrul de Artă Bucureşti deschide stagiunea de vară Teatru fără tavan

0

Dacă iarna trecută, pe 8 decembrie 2012, Teatrul de Artă București inaugura propria sală de spectacole, în această vară, pe 8 iulie 2013, Teatrul de Artă București deschide serile răcoritoare de teatru şi muzică bună la Teatru fără tavan.

Incepând cu 8 iulie 2013, pe perioada verii, Teatrul de Artă București a luat inițiativa de a dezvolta o stagiune de vară în aer liber. Astfel la sediul TAB, care dispune de o curte interioară generoasă, ferită de zgomotul urban, s-a amenajat “Teatru fără tavan”, un spațiu de evenimente, spectacole de teatru și concerte, cu o capacitate de 85 de locuri, o scenă de 4x3m și scenotehnica necesară.

“Incepe să-mi fie frică să-mi imaginez lucruri. Mulțumesc Celui de Sus. Se pare că orice gând curat trebuie să devină faptă. După frumoasa experiență cu lansarea Teatrului de Artă București în 8 decembrie, iată-ne după 7 luni inaugurând “un al doilea teatru”. Un spațiu în aer liber care începând cu anul acesta, pentru public, va deveni Teatrul fără tavan al TAB, de vară.” (George Constantinescu, inițiator proiect)

Rețeta e simplă. Se ia o curte interioară generoasă, ferită de zgomotul urban, se amestecă 85 scaune de exterior, se adaugă, după gust, reflectoare pentru nopţile fără lună plină, se montează o scenă, se toarnă ceai de mentă din belşug, cafea şi turtă dulce, se simte și se trăiește.

8 IULIE sau lansarea oficială a Teatrului fără tavan

Se începe la ora 20.15 cu primirea invitaților şi sesiune de discuții şi fotografii, se asezonează cu muzică clasică şi câte ceva de-ale gurii, pentru atmosferă, se lasă totul la dospit cam 45 de minute, cât ţine conferinţa de presă, de la 21.15 se porneşte râsul copios, în rafale, la CARAGIALE.RO – spectacol de teatru coupe, în premieră, cu povești mai puțin cunoscute ale lui Caragiale, cu un umor savuros, pentru România anului 2013, apoi, de la 21.45, se serveşte un spectacol inedit, „Ludwig, Niccolo & Jo” cu actorii Radu Gheorghe și Mihai Bisericanu alături de Georgeta Ciocârlan.

Toate ingredientele se amestecă frumos, în mijlocul unei scene măricele, pe care, toată vara, începând din 8 iulie, vor avea loc evenimente, spre deliciul tuturor iubitorilor de teatru şi muzică bună.

Programul lunar al stagiunii este disponibil pe www.teatruldearta.ro.

Afis

——

Teatrul de Artă Bucureşti, sub actuala titulatură, s-a născut din iniţiativa actorului George Constantinescu în anul 2010, însă experienţa artistică a început cu alţi patru ani în urmă. Anul trecut, pe 8 decembrie 2012, TAB a deschis porţile propriei săli de spectacole, în cadrul unui eveniment de lansare desfăşurat pe o perioadă de cinci zile, iar în cele şapte luni care au urmat lansării oficiale, pe scena TAB au avut loc, aproape în fiecare seară, spectacole de teatru (producţii proprii sau găzduite) pentru adulţi, dar şi pentru copii, concerte sau evenimente în cadrul unor festivaluri.

Stagiunea Teatru fără tavan a Teatrului de Artă Bucureşti va fi deschisă permanent în perioada 8 iulie – 8 septembrie 2013, şi va încânta publicul cu spectacole de teatru pentru adulţi, spectacole pentru copii, derulate în cadrul proiectulului Teatrul de Artă Junior, concerte și evenimente în aer liber.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.