Teatru în Sectorul 5: Spectacole unteatru cu acces gratuit, până pe 14 decembrie

0

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru. Toate locurile disponibile la spectacolele programate până pe 14 decembrie au fost rezervate în avans. 

Teatru în Sectorul 5 este un proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache.

Un spectacol în regia Sânzianei Stoican va deschide seria de evenimente pe care unteatru o dedică publicului din comunitatea alături de care a crescut. Pe 4 decembrie, de la ora 19:30, Sabrina Iaşchevici și Ionuţ Vişan vor readuce pe scenă Ce zile frumoase – una dintre cele mai longevive producții din repertoriul unteatru. 

Marți, pe 5 decembrie, de la ora 20:00, se joacă Venus in fur (r. Elena Morar), cu Silva Helena Schmidt și Richard Bovnoczki. Seara de miercuri, 6 decembrie, va începe la ora 19:30 cu Poezia Visului – spectacolul de teatru coregrafic semnat de inconfundabila Miriam Răducanu, în care spectatorii îl vor admira pe Lari Giorgescu. De la ora 20:00, publicul este invitat să intre în culisele teatrului independent alături de (IN)DEPENDENȚII – un spectacol de Catinca Drăgănescu, cu Mihaela Rădescu, Florina Gleznea și Andrei Raicu

Joi, pe 7 decembrie, Lari Giogescu revine pe scenă în Eine Kleine Nachtmusik, un spectacol coregrafic seducător semnat de Gigi Căciuleanu, iar sâmbătă, pe 9 decembrie, Alex Ștefănescu și chitara lui vin în concert cu 9 piese remixate. Săptămâna se încheie cu o masă în familie. O familie fericită, cu Alina Berzunțeanu și Istvan Teglas, se joacă duminică, de la ora 20:00.

Memoria și importanța ei în poveștile noastre de iubire devine personaj principal în Risipire. Spectacolul regizat de Vlad Bălan, cu Camelia Pintilie, Corina Moise și Denisa Nicolae, se va vedea marți, pe 12 decembrie, de la ora 20:00. În ultima seară, pe 14 decembrie, Florina Gleznea își va cuceri publicul în 5 ore cu Mario (r. Mariana Cămărășan), în timp ce Otrava, noul spectacol în regia lui Toma Dănilă, va oferi audienței o porție generoasă de emoție, printr-o poveste răvășitoare interpretată de Alina Berzunțeanu și Cezar Antal.

Despre unteatru

Un proiect independent lansat în urmă cu 13 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. La începutul anului 2021, unteatru a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României.

***

Proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023, în baza Ordonanței 51/1998.

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, IQads, Obsevator Cultural

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.