Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teach for Romania la Maratonul din luna octombrie

0

Din pasiune pentru educație și din dorința de a face o schimbare mult așteptată în sistemul educațional românesc, o mână de oameni energici și inimoși au pornit la drum acum 2 ani într-o mare aventură, numită Teach for Romania. Această aventură a prins o formă frumoasă și un fond solid și după un prim an de activitate, înseamnă 18 profesori, care au predat în 15 școli din 7 județe, interacționând cu peste 2600 de copii provenind, în mare parte, din comunități vulnerabile și cu o rată ridicată de abandon școlar.

Maraton_TfR_cover
În anul școlar 2015-2016, 39 de profesori și învățători se vor afla la catedră, in 33 de scoli din 11 judete si vor preda pentru aproximativ 6600 de copii.

Cu ocazia Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, din 3 – 4 Octombrie 2015, Teach for Romania lansează o provocare către toți cei doritori să contribuie la transformarea educației din România.

A fi profesor seamănă într-o mare măsură cu un maraton, e nevoie de pasiune, determinare și perseverență. Se caută alergători și fundraiseri care, având o atitudine bazată pe aceleași valori, sunt dornici să alerge pentru ca toți copiii din România să poată primi educație de calitate și, astfel, șansa la un viitor mai bun. În funcţie de gradul de antrenament, de pasiunea, motivația și perseverența proprie, alergătorii pot opta pentru maraton (42 km), semimaraton (21 km), Maraton Ştafete (10 km X 4), sau o tură a Casei Poporului la Cursa Populară (3,6 km). Pentru cea din urmă opțiune, taxa de participare poate fi direcționată către Teach for Romania la momentul înscrierii.

Toate fondurile colectate vor fi alocate susținerii și pregătirii profesorilor și învățătorilor din cele două generații Teach for Romania, pentru a oferi experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin copiilor din școlile unde aceștia predau.

Până pe 22 septembrie, doritorii sunt bineveniți să se înscrie pe http://teachforromania.org/maraton/ în echipa de fundraiseri a Teach for Romania!

Pentru mai multe detalii și înscrieri, vizitați și pagina http://bucharest-marathon.com/.

TfR-copii_Gircin2015-2

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație non guvernamentală înființată în anul 2013, cu impact național în sistemul curent de educaţie. Modelul este derulat în prezent în peste 35 de țări care, la fel ca și România, fac parte din rețeaua internațională Teach for All.
Teach for Romania își propune să ofere opțiuni de viață prin educație de calitate fiecărui copil din România.
Pentru îndeplinirea acestui deziderat, sunt recrutați tineri români valoroși, care apoi sunt pregătiți ca învățători sau profesori model, iar ulterior sunt susținuți pentru a deveni factori de transformare în educație.
Teach for Romania este o organizație centrată pe valori precum integritate, excelență, autenticitate, determinare, învățare continuă, inițiativă, colaborare, echilibru și ne pasă.

Mai multe informații despre Teach for Romania aici:
www.teachforromania.org
http://teachforromania.org/lsa/
www.teachforall.org

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate. Fiecare copil are dreptul să-și descopere potențialul și să-și îndeplinească visul. În anul școlar 2020-2021, 94 de cadre didactice, participanți în programul nostru, predau în 83 de școli, din 20 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 136 de alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România. Împreună ajungem astăzi la aproximativ 14 000 de copii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.