Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Taxi gratuit pentru cititori

0

Cititul te onorează și îți aduce transport gratuit! Marți, 3 iunie, între orele 11.00 și 15.00, poți călători în București cu o mașină în regim taxi fără să plătești, dacă ai la tine o carte și … citești.

”Timpul oricum îl pierdem deoarece nu îl putem recupera, important e să nu îl omorâm”, spunea Mircea Eliade. Pe durata oricărei călătorii merită să pierzi timpul citind. Din acest motiv, inițiatorii campaniei îi îndeamnă pe oameni să își ”piardă” timpul lecturând.

”Acțiunea noastră vine pentru a transmite un mesaj și sperăm ca exemplul nostru să fie preluat de administrațiile locale din fiecare oraș. Cum ar fi ca în prima duminică din lună, cine călătorește cu un mijloc de transport în comun citind o carte să circule gratuit?” spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei Cărțile pe față.

Cu această ocazie se lansează în București și primul service auto cu bibliotecă și primul cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat).

afis

La service-ul auto cu bibliotecă primești o carte la schimb dacă îți lași mașina la reparat, sub sloganul ”Dacă nu mai pun mâna pe volan, măcar să pun mâna pe o carte.” Pentru a exemplifica acest concept, cei de la Cărțile pe față au realizat și acest video.

La cabinetul stomatologic anti-cariat, pe lângă faptul că găsești cărți, primești și o reducere de 10% dacă dai check-in la ei pe Facebook menționând o carte care ți-a adus zâmbetul pe buze sau dacă ai poză de profil pe Facebook citind o carte (poză cu Cărțile pe față).

Inițiatorul campaniei, Victor Miron, a scris și o carte despre campanie și despre beneficiile lecturii și anunță că aceasta va fi lansată într-un mod extrem de interesant.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.