Taxi gratuit + gala cititorilor + lansare de carte = Cărțile pe față la București

0

Joi, 27 noiembrie, se anunță o zi în care cititorii din capitală vor avea parte de o serie întreagă de beneficii și evenimente atractive cu ocazia lansării cărții Cărțile pe față în București.

Cărțile pe față este o campanie de promovare a lecturii care vine să demonstreze tinerilor că e cool să citești și că lectura îți dezvoltă creativitatea. Prin toate acțiunile lor de până acum ei exemplifică practic creativitatea: de la service auto cu bibliotecă și cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat) până la nuntă ca la carte și împrumutarea cărților de la bancă. Tot în cadrul acestei campanii a venit propunerea ca oamenii care călătoresc cu autobuzul citind o carte să circule gratuit.

afis lansare bucuresti

”Totul a început în luna ianuarie a acestui an când mi-am schimbat poza de profil pe Facebook cu una în care fața îmi este acoperită de o carte. Prin acest gest am invitat prietenii de pe rețeaua de socializare să își dea și ei Cărțile pe față. De atunci și până acum, mii de oameni mi-au urmat exemplul” spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei și autorul cărții Cărțile pe față.

Cartea Cărțile pe față spune povestea primelor zece acțiuni din cadrul campaniei Cărțile pe față. Tipărirea acestei cărți a fost posibilă cu ajutorul unei campanii de crowdfunding dar și cu sprijinul unor companii și chiar a Primăriei Alba Iulia.

Lansarea cărții Cărțile pe față va avea loc joi, 27 noiembrie, de la ora 20.00 la noul BiblioLounge din cadrul Bibliotecii Ion Creangă, Christian Tell nr.10 (zona Piața Romană). La lansare vor vorbi, Andreea Roșca și Mona Dîrțu – jurnaliste și autoare a cărții Cei care schimbă jocul, alături de Corina Iordache – digital officer la Rock Fm și Andrei Ruse – director Hyperliteratura și scriitor.

Această lansare va fi precedată de la ora 19.00 de o Gală a cititorilor tot la Biblioteca Ion Creangă unde cititorilor li se va întinde covorul roșu la intrare și vor fi celebrați ca adevărate VIP-uri. Aici se poate vedea cum s-a desfășurat gala de la Cluj.

gala cititorului

Tot joi, între orele 9:00 și 17:00, va funcționa un taxi gratuit. Cu acest taxi, un Mercedes Clasa E ultimul model pus la dispoziție de Autonom Rent a car, vor putea fi conduși gratuit toți doritorii care îl vor comanda prin aplicația de mobil Clever Taxi. Astfel, călătorii vor putea să vorbească despre lectură și despre cartea Cărțile pe față cu Victor Miron, care va fi și el în mașină pe toată durata zilei. Aici se poate vedea cum a fost cu taxi-ul gratuit la Cluj.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează