Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tarotul si Lumea simbolurilor – o cale catre realitate

0

Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 18 aprilie, ora 19:00, la conferinta sustinuta de Georges Colleuil, scriitor si creator al Referentialului Arhetipurilor Personale: Tarotul si Lumea simbolurilor – o cale catre realitate.

Tarot

Pe langa medicina si psihoterapie, exista si alte forme de terapii, terapii pe care le numim naturiste, diferite, paralele, blande sau chiar alternative.

Cel mai adesea, lucrul cu terapiile alternative favorizeaza decodificarea simbolului pentru a putea astfel dezactiva simptomul, proces intalnit adesea in analiza viselor sau art terapie. Printre toate acestea, universul simbolic continut de arhetipurile din Tarot reprezinta creatia desavarsita a spiritului omenesc care reveleaza ceea ce este universal in natura umana.

Interventia terapeutica ce foloseste Tarotul permite o mai buna observatie, explorare si transformare a suferintei si angoasei din om.

Cele 22 de arcane majore din Tarot constituie primele 22 note fundamentale ale regatului simbolurilor, iar arcanele minore ne aduc la cunostinta patru elemente terapeutice.

Asadar Eremitul (Arcana 9) intruchipeaza arhetipul pe care Carl Gustav Jung il descria drept Batranul Intelept, Roata Norocului (Arcana 10) ne vorbeste despre terapia transgenerationala si despre mecanismele inconstiente cu care ne confruntam, Papesa (Arcana 2) si Imparateasa (Arcana 3) oglindesc relatia cu mama, Nebunul (Arcana fara numar) ne vorbeste despre samanism, Temperanta (Arcana 14) despre sofrologie, Spanzuratul (Arcana 12) despre homeopatie, Imparatul (Arcana 4) sau Justitia (Arcana 8) despre medicina chinezeasca, Forta (Arcana 11) evoca vindecarea cu ajutorul energiilor, Judecata (Arcana 20) reflecta vindecarea spirituala, Lumea (Arcana 21) – tot ceea ce tine de tratamentele holistice etc.

Observam ca totul este interconectat si ca Tarotul reprezinta un unificator exceptional!

De asemenea, folosim Tarotul din punct de vedere psihologic in incercarea de a clarifica o situatie, de a rezolva un conflict sau a da sens unui eveniment. Tarotul ne ajuta sa plonjam in inima simbolului, simbol care ne conecteaza la arhetipuri si astfel la inconstientul colectiv ce conecteazaviata noastra cotidiana la fundamentul nostru vital arhaic.

Tarotul este un instrument care poate inlesni autovindecarea, el conducand catre o mai buna cunoastere de sine si de a descoperi astfel sursa suferintelor.

Lector: Georges Colleuil
Data: 18 Aprilie 2016;Ora 19:00
Cost: 35 ron, Cost redus: (card fidelitate, studenti, pensionari) 30 ron
Loc desfasurare: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56, intrare din Str. Ion Campineanu (Sala Tonitza, et. 4). Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.