Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Târgul Organizaţiilor Studenţeşti în 14 octombrie 2011 la București!

0

Târgul Organizaţiilor Studenţeşti: târgul oportunităţilor pentru studenţi

Cu ocazia începerii unui nou an universitar şi pentru a sărbători Anul European al Voluntariatului – 2011, Biblioteca Metropolitană Bucureşti în parteneriat cu Student News organizează, în data de 14 octombrie 2011, Târgul Organizaţiilor Studenţeşti. Evenimentul va reuni 17 dintre cele mai active asociaţii studenţeşti din Bucureşti.

Asociaţiile studenţeşti reprezintă mediul ideal de dezvoltare a abilităţilor esenţiale oricărui tânăr, fiind un punct intermediar între facultate şi primul loc de muncă. Prin proiectele cu impact în societate pe care le realizează, aceştia îşi dezvoltă abilităţile de comunicare şi lucru în echipă, leadership, managementul timpului, învaţă cum se conduce un proiect, participă la schimburi internaţionale şi obţin experienţa atât de cerută de angajatori încă de pe băncile facultăţii.

În cadrul târgului studenţii bucureşteni vor avea ocazia să afle despre proiectele la care pot participa şi despre oportunităţile de voluntariat din cadrul asociaţiilor studenţeşti, realizând un pas important în dezvoltarea lor personală şi profesională.  

Vor fi prezenţi la stand: AEGEE Bucureşti, AIESEC Bucureşti, ASCIG, ASER, ASJC – Youthpress România, ASPSE, ASUB, BEST Bucureşti, BOS, BYP, DaAfaceri, EESTEC Bucureşti, ELSA Bucureşti, PRIME Bucureşti, SISC, Asociaţia Team Work şi VIP România.

De-a lungul zilei, în paralel cu prezentările de la stand, se vor desfăşura conferinţe şi seminare organizate de asociaţiile studenţeşti în cadrul cărora se va discuta despre voluntariat şi oportunităţile de a participa activ la dezvoltarea societăţii şi vor fi prezenţi membri ai organizaţiilor studenţeşti, alumni şi personalităţi din mediul de afaceri. Pentru a participa la aceste prezentări studenţii se vor înregistra în prealabil pe site-ul evenimentului, www.targ. studnews.ro.

În plus, studenţii care vizitează târgul vor avea ocazia să câştige premii puse la dispoziţie de Asociaţia Manageri în Dialog: două locuri gratuite la training-ul pe tema Fondurilor Europene organizat în perioada 29-30 octombrie 2011 şi cinci burse la un program de educaţie managerială organizat de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri.

Târgul va avea loc în incinta Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Sediul Central, Str. Tache Ionescu nr. 4, în Piaţa Amzei, între orele 12:00 – 19:00.

Mai multe detalii despre puteţi afla de pe site-ul www.targ.studnews.ro şi de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este una dintre cele mai importante biblioteci din Bucureşti. Una dintre misiunile sale, asumată şi realizată prin evenimentele diverse pe care le realizează, este de a contribui la viaţa intelectuală şi culturală.

Student News este un portal naţional care găzduieşte ştiri de interes despre evenimentele, proiectele şi cursurile destinate studenţilor din 10 centre universitare: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi,  Sibiu, Timişoara


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.