Târgul Organizaţiilor Studenţeşti în 14 octombrie 2011 la București!

0

Târgul Organizaţiilor Studenţeşti: târgul oportunităţilor pentru studenţi

Cu ocazia începerii unui nou an universitar şi pentru a sărbători Anul European al Voluntariatului – 2011, Biblioteca Metropolitană Bucureşti în parteneriat cu Student News organizează, în data de 14 octombrie 2011, Târgul Organizaţiilor Studenţeşti. Evenimentul va reuni 17 dintre cele mai active asociaţii studenţeşti din Bucureşti.

Asociaţiile studenţeşti reprezintă mediul ideal de dezvoltare a abilităţilor esenţiale oricărui tânăr, fiind un punct intermediar între facultate şi primul loc de muncă. Prin proiectele cu impact în societate pe care le realizează, aceştia îşi dezvoltă abilităţile de comunicare şi lucru în echipă, leadership, managementul timpului, învaţă cum se conduce un proiect, participă la schimburi internaţionale şi obţin experienţa atât de cerută de angajatori încă de pe băncile facultăţii.

În cadrul târgului studenţii bucureşteni vor avea ocazia să afle despre proiectele la care pot participa şi despre oportunităţile de voluntariat din cadrul asociaţiilor studenţeşti, realizând un pas important în dezvoltarea lor personală şi profesională.  

Vor fi prezenţi la stand: AEGEE Bucureşti, AIESEC Bucureşti, ASCIG, ASER, ASJC – Youthpress România, ASPSE, ASUB, BEST Bucureşti, BOS, BYP, DaAfaceri, EESTEC Bucureşti, ELSA Bucureşti, PRIME Bucureşti, SISC, Asociaţia Team Work şi VIP România.

De-a lungul zilei, în paralel cu prezentările de la stand, se vor desfăşura conferinţe şi seminare organizate de asociaţiile studenţeşti în cadrul cărora se va discuta despre voluntariat şi oportunităţile de a participa activ la dezvoltarea societăţii şi vor fi prezenţi membri ai organizaţiilor studenţeşti, alumni şi personalităţi din mediul de afaceri. Pentru a participa la aceste prezentări studenţii se vor înregistra în prealabil pe site-ul evenimentului, www.targ. studnews.ro.

În plus, studenţii care vizitează târgul vor avea ocazia să câştige premii puse la dispoziţie de Asociaţia Manageri în Dialog: două locuri gratuite la training-ul pe tema Fondurilor Europene organizat în perioada 29-30 octombrie 2011 şi cinci burse la un program de educaţie managerială organizat de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri.

Târgul va avea loc în incinta Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Sediul Central, Str. Tache Ionescu nr. 4, în Piaţa Amzei, între orele 12:00 – 19:00.

Mai multe detalii despre puteţi afla de pe site-ul www.targ.studnews.ro şi de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este una dintre cele mai importante biblioteci din Bucureşti. Una dintre misiunile sale, asumată şi realizată prin evenimentele diverse pe care le realizează, este de a contribui la viaţa intelectuală şi culturală.

Student News este un portal naţional care găzduieşte ştiri de interes despre evenimentele, proiectele şi cursurile destinate studenţilor din 10 centre universitare: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi,  Sibiu, Timişoara


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează