Târgul de mărțișoare făcute și vândute de copii, “Mărțișor Antreprenor”

0

Târgul de mărțișoare făcute și vândute de copii, “Mărțișor Antreprenor”, este deschis publicului duminică, la Librăria Cărturești Verona

“Mărțișor Antreprenor”, târgul de mărțișoare făcute și vândute de copii,  are loc duminică, 1 martie, la Libraria Cărturești Verona și oferă publicului peste două mii de mărțișoare confecționate de copiii din instituţiile CEDP Step by Step. Vânzarea va avea loc pe baza unor planuri de afaceri create chiar de copii. 

Martisor Antreprenor

Cea de-a opta ediţie a târgul de mărțișoare,  în cadrul căruia copiii devin antreprenori şi intitulat “Mărțișor Antreprenor”, are loc duminică, 1 martie, de la ora 10.00 la Librăria Cărturești Verona.  Târgul aduce publicului peste două mii de  mărțișoare confecționate de copiii înscrişi în  instituţiile de învăţământ CEDP Step by Step , într-un demers unic. Timp de două săptămâni, copiii au achiziționat materialele, au confecționat mărțișoarele, și-au pregătit promoțiile, sloganurile și sistemul de vânzare,  învățând contureze un plan de afaceri complet .

Evenimentul este deschis publicului-  părinților, copiilor, precum și tuturor celor care doresc să-i susțină pe cei mici în inițiativa lor de a deveni antreprenori și lideri. Prețurile mărțișoarelor confecționate și vândute de copii pornesc de la 5 lei, existând şi diverse promoții pentru cumpărători. Cu banii câștigați, copiii vor investi în ceea ce își doresc-  de la jucării şi cărţi, până la dotarea clasei cu un laptop.

Târgul “Mărțișor Antreprenor” este o inițiativă marca Step by Step, cu scopul de a-i provoca pe copii să învețe să fie antreprenori și lideri, să gândească și să administreze propria afacere.

Despre STEP BY STEP:

Din 1994, Alternativa Educaţională Step by Step promovată de Centrul de Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar și gimnazial.

În anul  şcolar curent 2014-2015  alternativa funcţionează în 40 de judeţe cu 600 de  clase pentru nivelul primar şi  aproximativ 11.000 de elevi.

În anul 2000, CEDP a creat prima gradiniţă particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step, centru model de bune practici în ceea ce priveşte educaţia timpurie, Grădiniţa Bambi.  www.bambistepbystep.ro

Din 2012, CEDP a creat prima școala particulară care aplică metodologia Step by Step, un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educația de calitate la nivelul învățământului primar și gimnazial, Școala Gimnazială Step by Step, autorizată prin OMECTS 5893/27.09.2012 pentru nivel primar și OMECTS 5490 din 15.11.2013 pentru nivel gimnazial. www.scoalastepbystep.ro.

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educaţie timpurie, CEDP completează spaţiul educaţional şi literar cu primul târg de carte pentru copii, MiniLibri – spectacolul cărţii pentru copii. www.minilibri.ro. Din 2007, CEDP promovează cel mai inovativ program de educaţie complementară, FasTracKids www.ftk.ro.

Curriculum naţional pentru învăţământul primar prinde viaţă prin intermediul aplicării metodologiei alternative Step by Step (activităţile desfăşurându-se în centre de activitate: Centrul de Scriere, Bibliotecă, Matematică, Ştiinţă, Arte şi Construcţii). Curriculum naţional pentru gimnaziu este aplicat cu utilizarea principiilor alternativei Step by Step (metode activ-participative de predare-învăţare-evaluare, individualizarea învățării), activităţile desfăşurându-se atât în grupuri mici cât şi individual, interactiv, cu accent pe interesul pentru cunoaştere şi învăţare continuă.

scoalastepbystep.ro | www.facebook.com/scoalastepbystep

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează