Târgul de joburi „Zilele Carierei” își deschide porțile

0

Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu și Uniunea Studenților din România organizează în perioada aprilie-mai 2015 târgul de joburi „Zilele Carierei”.

Parte a proiectului <Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenților români> – POSDRU 137360, târgul de joburi destinat studenților și masteranzilor își propune să le prezinte acestora oportunitățile existente pe piața muncii și să le faciliteze accesul în companii multinaționale și locale de top.

Poster_MTS_Zilele_Carierei A3_2

Târgul de joburi vizează principalele orașe ale țării, startul fiind dat la București, pe data de 24 aprilie 2015, în cadrul Universității Titu Maiorescu. Următoarele evenimente vor avea loc la:

– Timișoara: 29.04.2015, Casa de cultură a studenților

– Iași: 06.05. 2015, Casa de cultură a studenților

– Craiova: 15.05.2015, Casa de cultură a studenților

– Cluj: 22.05.2015, Casa de cultură a studenților

Companiile care s-au alăturat proiectului și care vor fi prezente la târgul de joburi din București sunt: Adecco, Bitdefender, Cora Romania, Genpact,  HRSolutions,  NOD, Telekom, Țiriac Auto, UPC Romania, Walter Services.

Lansat în luna aprilie 2014 pentru o perioadă de 20 de luni, proiectul <Start în carieră> are ca obiectiv general corelarea educației și învățării cu cerințele companiilor angajatoare. Un prim pas a fost reprezentat de demararea în luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere și orientare profesională, oferite unui număr de 5000 de studenți la nivel național.

În cadrul celor 13 centre de consiliere înfiintate în principalele universități din țară, studenții beneficiază de sprijin din partea consultanților în carieră și a experților în recrutare și selecție de personal în ceea ce privește: descoperirea propriilor abilități și competențe, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare și relevante.

Târgul de joburi desfășurat în această primăvară în cele 5 orașe ale țării le oferă tinerilor șansa de a pune în practică cunoștințele acumulate în cadrul ședințelor de consiliere în carieră. Vor fi astfel mai aproape de obținerea joburilor mult visate, pe care companiile le pun la dispoziția lor cu ocazia seriei de evenimente.

În plus, platforma online din cadrul portalului proiectului www.startincariera.ro vine în sprijinul studenților înscriși în programul de consiliere cu o gamă largă de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor – teste de autocunoaștere, informații referitoare la succesul în carieră, tendințe ale pieței muncii, marketing și branding personal etc.

Proiectul este cofinanţat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 2: “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie 2.1. „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Rămâneți alături de noi pe https://www.facebook.com/start.cariera și pe portalul proiectului: www.startincariera.ro

Poster_MTS_Zilele_Carierei A3_1

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.