Târgul de Joburi adresat persoanelor cu dizabilități și boli cronice

0

Asociaţia Handicapaţilor Somatici din România a organizat vineri, 20 septembrie 2013, la Hotel International București, cea de-a doua ediție a Târgului de Joburi, adresat persoanelor cu dizabilități și celor care suferă de boli care le influențează viața profesională și socială (boli cronice).

DSC00199

Evenimentul reprezintă o etapă importantă din sfera incluziunii ocupaționale, obiectivul principal constând în facilitarea interacțiunii dintre angajatori şi persoanele cu dizabilități și boli cronice, proaspăt calificate în diverse meserii cu mare cerere pe piața muncii. Mesajul promovat este: ”Acceptă-i pe cei care vor să muncească!”.

Topul domeniilor reprezentate în cadrul târgului sunt: estetică și igienă corporală, îngririre la domiciliu, masaj terapeutic, operare PC.

Dl Ștefan Emil Ionescu, manager partener Leichmann Group (Getion.ro), a menționat: ”Așteptarea principală legată de acest târg dedicat persoanelor cu dizabilități și boli cronice a fost să găsim cât mai mulți candidați motivați și dornici de muncă. Consider, că în proporție de cel puțin 60% așa va fi, pentru că avem clienți care activează în direcțiile în care sunt specializați beneficiarii voștri, iar o mare parte dintre interviurile pe care le-am avut astăzi o să se concretizeze cât de curând posibil”. Tot dl Ionescu a sublinat faptul că ”dizabilitatea nu este o problemă, ci o oportunitate de a găsi mai ușor soluții pentru postul care i se potrivește cel mai bine unei astfel de persoane. Am făcut angajări pentru persoane cu dizabilități și suntem deschiși să intermediem noi colaborări.”

 

Întrebată dacă crede în șansa integrării persoanelor cu dizabilități și boli cronice pe piața muncii, dna Silvia Dumitrescu, reprezentant Auchan România, a declarat: ”Categoric, da! Printe angajații Auchan România se regăsesc și astfel de persoane, acestea fiind extrem de muncitoare și cu un feedback pozitiv.”

Dezamăgirea domnului Cătălin Ana, reprezentant Personal Invest, este numărul mic de angajatori participanți. În urma interviurilor pe care le-a susținut în cadrul târgului de joburi dedicat persoanelor cu dizabilități și boli cronice, dl Ana Cătălin caracterizează candidații participanți ca fiind: ”comunicativi, cu vizibile abilități de muncă și o bună pregătire profesională, gata să facă față solicitărilor de pe piața muncii, este nevoie doar să li se ofere șansa de a demonstra acest lucru.”

Legat de organizarea evenimentului, dna Dana Dumitrașcu, Specialist în angajare asistată în cadrul Asociației Handicapaților Somatici din România, precizează: ”Provocarea cea mai mare este să convingi agenții economici cu oferte active pe piața muncii să participe la un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități și boli cronice. Dintre cei peste 200 de angajatori contactați, doar 15 și-au manifestat interesul de a participa la târg, iar astăzi am avut 7 standuri ocupate.”

În cadrul târgului și-au prezentat ofertele de joburi un număr de 7 agenți economici, printre care: Auchan România, UPA Solutions, Getion.ro (Leichmann Group), Patrick Babysitting, Personal Invest, Asociația Sf. Ecaterina, Școala de valori.

Târgul locurilor de muncă a fost organizat în cadrul proiectului strategic “INSERT – Construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi din România, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”, contract POSDRU/96/6.2/S/55474.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează