Targ de carte in Bucuresti, BookLand 15-17 aprilie 2011

1

BookLand este un nou targ pe piata evenimentelor de carte din tara. Prima editie are loc in perioada 15-17 aprilie 2011, cu o saptamana inaintea Pastelui, la AFI Palace Cotroceni. BookLand aduce un suflu proaspat pe piata locala, pozitionandu-se drept un « targ de carte urban ». Asadar, atuurile sale sunt interactivitatea si noutatea formatului. BookLand nu este un salon sau un muzeu al cartilor, ci un eveniment modern si monden, care aduce cartea in viata de zi cu zi a cititorilor exact acolo unde ei se duc cu placere. La mall!

BookLand este un spatiu social alternativ, in care vizitatorii pot rasfoi si cunoaste cartile, se pot bucura de titluri noi sau de opere consacrate si pot descoperi audiobook-uri. Circa 150 edituri vor expune la BookLand carti din toate domeniile, albume, editii de colectie, dictionare. Cartile vor fi inconjurate de spectacole de muzica si dans, de evenimente pentru cei mari si cei mici sau de lansari si dezbateri multimedia. Toate aceste informatii vor fi actualizate pe website-ului targului: www.book-land.ro.

Elemente de noutate

BookLand se distinge de celelalte targuri de carte prin concept si prin programul de desfasurare. Pastreaza o parte din elementele traditionale ale unui targ de carte: peste 30,000 titluri de carte, lansari, dezbateri, sesiuni de autografe din partea autorilor, concursuri cu premii, toate acestea ‘ambalate’ modern: mobilier unitar realizat special pentru acest targ, spatii amenajate pentru evenimente editoriale, plasme de prezentare in fiecare stand, comunicarea eficienta a ofertei editurilor.

Noaptea alba a cartii” este un alt element de noutate al BookLand. Astfel, vizitatorii sunt asteptati sambata, 16 aprilie,  sa cumpere carti pana in zori.

Pe langa evenimentele editoriale, vor avea loc si varii evenimente artistice pentru entertainment-ul vizitatorilor.

Intrarea la BookLand este gratuita.

Cartile vin la mall

BookLand va fi gazda a circa 150 edituri, amplasate pe toate holurile de la parter si etaj ale AFI Palace Cotroceni. De-a lungul holurilor vor fi dispuse corpuri de mobilier special concepute pentru a deservi optim nevoile expozantilor – sunt trei tipuri de mobilier, fiecare ‘gazduind’ intre 3000 si 4000 carti, pachetele de mobilier acoperind orice preferinta. Astfel editurile nu mai au grija mobilierului propriu, iar targul va avea o imagine unitara.

Locatia a fost aleasa datorita oportunitatilor de expunere si accesului facil. AFI este cel mai mare mall din Bucuresti (214,000 mp, 300 magazine, 20 sali cinema, 2500 locuri de parcare) si este singurul concept-mall recunoscut deja. AFI inregistreaza cel mai mare numar de vizitatori zilnic, intr-o singura zi putandu-se ajunge la peste 150,000 atunci cand exista o promotie speciala. In cele 3 zile de BookLand (15-16-17 Aprilie 2011) estimarile privind afluenta de vizitatori depasesc 350.000 persoane, cu mult peste cei maxim 40-50.000 inregistrati la celelalte targuri.

Modalitati de inscriere

Editurile interesate sa participe la BookLand trebuie sa completeze formularul de inscriere de pe www.book-land.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.