Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Târg cu povești și cântece de Sf. Marie la Roaba de cultură

0

Asociația Green Revolution și Roaba de cultură organizează în weekend-ul 15 – 16 august, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău, zona Pescăruș) Târgul cu povești și cântece de Sf Marie.

Sâmbătă și duminică, 15 si 16 august, aducem sărbătoarea de Sf Marie pe pajiștea Roabei de cultură, la Targul cu povesti si cantece de Sf Marie!

În calendarul popular, ziua de 15 august, de Sfânta Maria marchează trecerea de la vară la toamnă, iar pentru noi este un prilej să aducem alături de noi prieteni artiști, mesteșugari, dar și producători locali, cu o varietate de produse raw vegane, vegetariene, legume și fructe produse local si certificate ecologic și multe alte suprize!

În cadrul evenimentului, zilnic, între orele 10:30 – 21:00, oaspeții noștri pot alege dintre următoarele activități:

Ateliere: de ceramică și pictură

Aleliere de olărit: Uncenicii olari vor pătrunde tainele modelării lutului de la singurul olar rămas din satul de mesteșugari Piscu

Workshop de nutritie – Rețete de smoothie-uri cu fructe de sezon vor fi pregătite cu participanții, apoi facem degustare si, la final, alegem băutură preferată printr-o tombolă și oferim un premiu surpriză

Ateliere Environ – Baterel te învață cum poti să devii un Super Erou al Reciclării (10:00 – 14:00)

Zona expozițională: producători locali prezenți pe platforma Vegaway.ro si Piața Altfel. Produse: raw vegane, vegetariene, legume și fructe produse local si certificate ecologic. Mai multe detalii despre ei gasesti aici https://www.vegaway.ro/

Concerte de muzică:

Sâmbătă – Trupa Grai – 19:30 – 20:30

Dunărea nu a fost mereu o graniță, ci mai degrabă un reper. Vă vor povesti despre asta în graiuri românești nord și sud-dunărene membrii trupei Grai, adică Alina Ciolcă – voce, Adrian Chepa – percuții, bass drâmbă și Sergiu Popa – chitară.

O reunire muzicală a rădăcinilor noastre din Bucovina până în Tessalia cu cântec ritualic și de joc, balade haiducești, polifonii din inima Balcanilor și cântări tărăgănate de drag și dor în aromână, megleno – și istroromână și bineînteles daco-română, într-o reinterpretare organică, tradițională și totodată inovativă. 

Duminică – Ștefan Milutinovici, 19:30 – 20:30

Ne dorim să rămânem sănătoși și activi, așa că ne bazăm să:

    • Păstrați distanța de 1,5 m față de persoanele din jur
    • Purtați mască de protecție
    • Plătiși cu cardul ori de cate ori se poate
    • Respectați marcajele de siguranță și distanțare de pe pajiște și noi te asigurăm că dezinfectam totul în locație
    • Dezinfectați frecvent pe mâini

Mai multe informații despre Roaba de cultura pot fi urmărite pe pagina de facebook https://www.facebook.com/roabadecultura/

Despre Roaba de cultura:

Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si se desfasoara in perioada iulie – septembrie 2020 Accesul in zona Roabei de cultura este liber sapte zile pe saptamana si beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.