Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tango „La sosea”, Bucuresti, 16 august 2009

0

„Pentru a avea un stil de viaţă sănătos, bucureştenii sunt invitaţi duminică, 16 august, începând cu ora 18:00, în Parcul Kiseleff din capitală, la o seară de „Tango „La şosea” pentru fiecare”. Amatori sau profesionişti, toţi cei care vor să înveţe primii paşi de tango argentinian, să danseze sau pur şi simplu să se bucure de o seară de tango în aer liber sunt aşteptaţi în foişorul din Parcul Kiseleff până la ora 22:00. Invitaţi speciali vor fi 6 instructori de tango argentinian alături de care se vor afla şi alţi membrii ai şcolii de tango TangoTangent.

„Tango „La şosea” pentru fiecare” este a treia acţiune şi ultima din faza a doua a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” denumită „O oră de mişcare pentru fiecare”, care şi-a propus să atragă atenţia asupra condiţiei fizice a românilor prin acţiuni clasice, abordate într-un mod neconvenţional, tocmai pentru a scoate în evidenţă faptul că o oră de mişcare poate fi făcută de fiecare dintre noi, oriunde.

„Chiar dacă alergăm, ne plimbăm cu rolele, jucăm volei, baschet sau dansăm, mişcarea este la îndemâna fiecăruia dintre noi, esenţial este să încercăm să conştientizăm importanţa şi beneficiile unei ore de mişcare în fiecare zi”, a spus Lori Vişa, purtătorul de cuvânt al „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”.

Prima acţiune a fazei a doua, „Flash Mob-ul pentru Mişcare”, a strâns în Parcul Herăstrău din Bucureşti peste 50 de persoane care au făcut exerciţii de încălzire, au alergat, au sărit, au făcut genuflexiuni, toate pentru a promova mişcarea ca parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. În cadrul celei de-a doua acţiuni, „Volei pe nisip pentru fiecare”, peste 150 de persoane au jucat, timp de trei zile, volei pe nisip pe terenul amenajat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, alături de aceştia aflându-se aproape 1.000 de suporteri, prieteni sau membri ai familiei, care au făcut galerie echipelor.

Rezultatele studiului „Lanţul Culorilor”, realizat în prima fază a programului, au arătat că aproape 40% dintre români încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi mişcare în fiecare zi. În urma acestui studiu a reieşit că persoanele sub 18 ani trăiesc cel mai sănătos, urmate de persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.
Programul a fost lansat în 2008 când un grup de companii din industria alimentară şi a băuturilor răcoritoare, membre ale IAA, alături de CNA au început o campanie naţională de educare cu privire la un stil de viaţă sănătos, prin cele două componente ale sale: alimentaţie echilibrată şi exerciţiu fizic.

Companiile susţinătoare ale „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” sunt: Agrana România, Coca-Cola, Hochland România, Kraft Foods România, Mars România, Nestle România, Unilever South Central Europe.

Acţiunea „Tango „La şosea” pentru fiecare” este realizată cu sprijinul şcolii de tango argentinian TangoTangent şi al postului de radio Magic FM, care este partener media al acestui eveniment.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.