Tânăra artistă Beba la Palatele Mogoșoaia: deja 12 ani de acrilic, grafică și ilustrație

0

Când te uiți la lucrările Bebei, niște tablouri mari și delicate, îți plac și nu știi ce te atrage mai mult: linia e și delicată dar și fermă, culoarea e atragătoare dar nu e în exces, siluetele personajelor sunt și filiforme dar și puternice…

Artista Beba expune în perioada 9 mai – 3 iunie 2015, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, în Galeria Foișor. Beba (Maria Nedelcov) lucrează de 12 ani grafică și ilustrație.

Beba (Maria Nedelcov) are 32 de ani, este grafician și ilustrator, cu studii de specialitate de artă și management la București și New York. Lucrează din timpul facultății și până acum a expus la București, New York, Paris, Beirut, Palermo.

Beba, Punct rosu printre ceilalti, 70x100cm

Pentru lucrările sale, artista Beba folosește „dip pen” („peniță ascuțită”) și se inspiră din siluete filiforme feminine, mărturisind că savurează „jocul schimbării dimensiunilor părților corpului, cum ar fi mâinile sau fața. Prin diminuare sau exacerbare, aceste elemente induc diferite senzații vizuale de mișcare sau nemișcare, de aleatoriu sau intenție.” (Beba)

Lucrările din expoziția „Între lumi” de la Mogoșoaia sunt create în peniță și pensulă cu cerneală acrilică, pe hârtie Fabriano de 300 de grame, 50% bumbac.

Expoziția „Între lumi” face parte din programul Noaptea Albă a Muzeelor (16 mai 2015). Program de vizitare în această zi: 10.00 – 23.00.

Vă așteptăm într-un weekend, puteți alege sâmbăta de vernisaj (9 mai, la ora 16.00), sâmbăta nopții albe a muzeelor (16 mai) sau oricare din zile până pe 3 iunie, de marți până duminică, de la 10.00 la 18.00.

////////

Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, Galeria Foișor

Str. Valea Parcului, nr. 1, Mogoșoaia

marți-duminică, 10.00 – 18.00

Telefon: 0371 133 181, 021 350 66 19

Taxa de vizitare muzeu: 5 lei

Parcare: 4 lei

www.beba.ro

http://www.facebook.com/beba.gallery
http://twitter.com/beba_gallery  

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.