Tânăra artistă Beba la Palatele Mogoșoaia: deja 12 ani de acrilic, grafică și ilustrație

0

Când te uiți la lucrările Bebei, niște tablouri mari și delicate, îți plac și nu știi ce te atrage mai mult: linia e și delicată dar și fermă, culoarea e atragătoare dar nu e în exces, siluetele personajelor sunt și filiforme dar și puternice…

Artista Beba expune în perioada 9 mai – 3 iunie 2015, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, în Galeria Foișor. Beba (Maria Nedelcov) lucrează de 12 ani grafică și ilustrație.

Beba (Maria Nedelcov) are 32 de ani, este grafician și ilustrator, cu studii de specialitate de artă și management la București și New York. Lucrează din timpul facultății și până acum a expus la București, New York, Paris, Beirut, Palermo.

Beba, Punct rosu printre ceilalti, 70x100cm

Pentru lucrările sale, artista Beba folosește „dip pen” („peniță ascuțită”) și se inspiră din siluete filiforme feminine, mărturisind că savurează „jocul schimbării dimensiunilor părților corpului, cum ar fi mâinile sau fața. Prin diminuare sau exacerbare, aceste elemente induc diferite senzații vizuale de mișcare sau nemișcare, de aleatoriu sau intenție.” (Beba)

Lucrările din expoziția „Între lumi” de la Mogoșoaia sunt create în peniță și pensulă cu cerneală acrilică, pe hârtie Fabriano de 300 de grame, 50% bumbac.

Expoziția „Între lumi” face parte din programul Noaptea Albă a Muzeelor (16 mai 2015). Program de vizitare în această zi: 10.00 – 23.00.

Vă așteptăm într-un weekend, puteți alege sâmbăta de vernisaj (9 mai, la ora 16.00), sâmbăta nopții albe a muzeelor (16 mai) sau oricare din zile până pe 3 iunie, de marți până duminică, de la 10.00 la 18.00.

////////

Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, Galeria Foișor

Str. Valea Parcului, nr. 1, Mogoșoaia

marți-duminică, 10.00 – 18.00

Telefon: 0371 133 181, 021 350 66 19

Taxa de vizitare muzeu: 5 lei

Parcare: 4 lei

www.beba.ro

http://www.facebook.com/beba.gallery
http://twitter.com/beba_gallery  

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează