Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabuurile din familia românească la Festivalul Național de PARENTING

0

TABUURILE DIN FAMILIA ROMÂNEASCĂ LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE PARENTING.

Agenda Festivalului Național de Parenting ‘În Familie’ 26-28 septembrie.

Festivalul Național de Parenting ‘În Familie’, care va avea loc în perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, în București, anunță finalizarea agendei de workshop-uri pentru părinți.

cover_speaker

O parte dintre workshop-urile acestui festival adresează subiecte tabu la români, precum divorțul, sexualitatea, boala mentală sau dizabilitățile fizice la copii, ADHD sau autism. Aceste tabuuri sunt strâns legate de prejudecățile sociale, de stadiul de evoluție economică, precum și de educația socială precară, și stârnesc nenumărate frici și neliniști în rândul părinților.

Spre deosebire de mituri, tabuurile sunt adevărate. Consecințele pe care le are asupra copiilor perpetuarea acestor tabuuri sunt stima de sine redusă, rușine față de propriul corp, imaturitate emoțională, timiditate, neîncredere în sine, iar la maturitate relații de cuplu disfuncționale.

Tabuurile vor fi discutate în workshop-urile de comunicare, despre sex fără rușine, despre ADHD sau despre cuplul parental. Întreaga agendă a festivalului http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/

Mirela_Horumba“Scopul festivalului este acela de a atenționa părinții că metodele „de pe vremea mea”, nu mai funcționează astăzi, că părintele trebuie să se informeze despre educația copilului, și să citească nu numai cărți pentru primii trei ani de viață. Părinții trebuie să renunțe la autosuficiența educării „la întamplare”, aruncând niște semințe „să vedem ce iese”. Totodată este important pentru părinți să înțeleagă, că și atunci când copiii lor nu vorbesc, ei sunt foarte conștienți de ceea ce se întâmplă în familie”, declară Mirela Horumbă, psiholog și inițiator al Festivalului National de Parenting  ”În Familie”.

Festivalul Național de Parenting ”În Familie”, prin seria de workshop-uri propuse este o „trusă pentru acasă„ cu instrumente practice pe care părinții le pot folosi în situații concrete.

  • Gestionarea furiei copilului, gestionarea tensiunii părintelui sau cum să eviți cearta în procesul de educare al copilului.
  • Creșterea încrederii de sine a părintelui, pentru a putea fi un model pentru copil.
  • Cum pot părinții de astăzi să aibă o relație armonioasă cu copiii, așa cum și-au dorit să fi fost relația cu proprii părinți.
  • În calitate de părinte, cum să faci diferența dintre tehnicile de educare prin dresaj vs. educarea socială benefică.

Festivalul Național de Parenting ‘În Familie’ se adresează în special părinților, care au copii de  toate vârstele (0 – 18 ani) și este prima inițiativă de amploare națională (București (2014), Cluj și Timișoara (2015)) în domeniul parenting-ului.

În cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru părinți, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialiști români în domenii care țin de dezvoltarea copiilor.

Structura workshop-urilor este construită pe trei paliere – educație fizică, educație mentala, educație emoțională și pe segmente de vârsta ale copiilor 0-3 ani, copii preșcolari, școlari și adolescenți. De asemenea, există sesiuni care adresează problematici generale și la care poate participa orice părinte.

În cadrul evenimentului, va exista o zonă de workshop-uri, completată de o zonă expozițională.

Agenda Festivalului: http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/

Formularul de înscrieri:  http://festivalparenting.ro.

Sponsorii: Sponsor Dental – Dental Med și Dental Med Kids, Carrefour România.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulPărinților.ro, 121.ro, RomaniaPozitiva.ro, ViataVerdeViu.ro, Suntmamica.ro; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.

Un eveniment organizat de Asociația Oameni Noi.

ASOCIAȚIA OAMENI NOI

Asociația OAMENI NOI s-a înființat în septembrie 2013, ca un rezultat firesc al întâlnirii unor oameni cu preocupări comune în domeniul educației . Asociația are drept scop promovarea cetățeniei active și responsabile, a culturii și a educației în vederea construirii unui stil de viață sănătos (fizic, mental, emoțional și social), pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți și vârstnici) și de medii sociale (atât categorii sociale cu potențial cât și categorii sociale defavorizate), utilizând activități specifice educației non-formale. Între proiectele asociației, Festivalul Național de Parenting,  www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ în parteneriat cu Shakespeare School.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.